Overvåkning på villspor

Mens den kristne avisa Dagen tvinger sine kommentatorer til å stå frem med fullt navn, skriver Aftenposten idag om overvåkning på nye villspor. Vi ser nå konturene av hemmelige tjenester på nye villspor. Der er det nok av opptråkkede stier, skriver Harald Stanghelle i sin kommentar.

Mest oppsikt har det vakt at Hærens nokså ukjente etterretningsbataljon har registrert to VG-journalister. I en datamappe ble det funnet informasjon som omfatter navn, bilde, utdanning og arbeidshistorie. «Svært uheldig,» er EOS-utvalgets forsiktige karakteristikk. For det er ikke Forsvarets oppgave å registrere norske borgere.

Så mens det vekker stor oppsikt og svære overskrifter at noen lagrer et par VG-journalisters navn og bilde i en mappe, tvinges vi "vanlige dødelige" til å blottstlle oss med fullt navn (og aller helst bilde) for hele det globale internet, ellers blir vi utestengt fra å ytre oss i offentligheten og blir stenplet som feige, useriøse kommentatorer i finnlandshette.

Hva er det som er så forferdelig med å lagre et par VG-journalisters navn og bilde i en mappe, når vi andre tvimges til å offentliggjøre vårt fulle navn og bilde, for i det hele tatt å få lov til å ytre oss? Hvor ble det av friheten til den enkelte?

Kommentarer