Abortlege funnet skyldig i drap i USA


Vårt Land:
En lege som i mer enn 30 år har drevet en abortklinikk i Philadelphia i USA, er funnet skyldig i tre tilfeller av drap på aborterte fostre.

De tre fostrene ble ifølge dommen abortert senere i svangerskapet enn tillatt og var i live da de kom ut. Et vitne fra klinikken sa at abortlegen drepte dem ved å klippe over ryggsøylen med saks.

Vitnene fortalte at babyene pustet, beveget seg og lagde lyder etter at de var forløst. Men forsvarerne sa at det de måtte ha sett, bare var ufrivillige spasmer.

Legen er dessuten funnet skyldig i uaktsomt drap på én pasient som døde av en overdose narkose, og for å ha utført så mange som 21 aborter etter svangerskapets 24. uke, som er lovens grense for senaborter i delstaten Pennsylvania.

Klinikken, som lå i et nabolag med fattige svarte, ble nedlagt i 2011 i kjølvannet av en etterforskning av påstått narkotikamisbruk.

Skrekkens hus. I løpet av den fem uker lange rettssaken ble klinikken beskrevet som et skrekkens hus. Ifølge vitner oppbevarte legen kroppsdeler fra aborterte fostre på glass.

Rettssaken vakte sterke følelser. Et av jurymedlemmene gråt da dommen ble opplest, og da saken var ferdig, kastet aktor Joanne Pescatore seg hikstende om halsen på en av politietterforskerne.

Den 72 år gamle legen viste selv ingen følelser da dommen ble avsagt. Han har sittet i varetekt siden han ble pågrepet i januar 201 og ble straks etter dommen ført tilbake til fengselet.

Kommentarer