NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

tirsdag 21. mai 2013

Advarer mot terror fra Groruddalen


Osloby: - Utviklingen i Groruddalen er en tikkende klokke som bokstavelig talt vil eksplodere i ansiktene våre, sier Abid Q. Raja.
Husby, et frampek på hva vi har i vente

Venstre-politikeren og mannen bak dialogmøtene på Litteraturhuset er svært bekymret over problemene Aften har omtalt de siste ukene. Etniske nordmenn flytter ut fra Groruddalen i tusentall, mens
minoritetsbefolkningen flytter inn.

Opptil 4 av 10 søker skolebytte fra skoler med svært høy minoritetsandel. Det rapporteres om elendige språkmiljøer i barnehager og skoler, og trusler om juling hvis man har salami på matpakken.

Frykter fallitt
Raja frykter ghettoer og en mørk fremtid for Oslo.

- Dette er urovekkende. Hvis nettoutflytting av nordmenn og nettoinnflytting av innvandrere fortsetter, vil det være fallitt for Oslo. Da får vi farlige ghettoer, sier Raja.

Han mener det er tendenser til dramatikk, men tror ikke det er for sent ennå.

- Dette er en tikkende klokke som bokstavelig talt vil eksplodere i ansiktene våre. Om 20 til 50 år vil det være for sent. Da vil vi ha fått franske og britiske tilstander – der egne samfunn har indre justis, innvandrerne er systematisk dårlig integrert selv i tredjegenerasjon, patriarkalske holdninger florerer og muslimer blir radikalisert. Faresignalene er der, sier Raja.

Må lære av andres feil
Han oppfordrer hele det politiske miljøet til å lære av de feilene andre land har gjort.

Resten av artikkelen kan leses HER