Frp engasjerer seg for Humanistskolen


Fritanke:
Humanistskolen mener de blir diskriminert av den rødgrønne regjeringen. Nå tar Frp saken opp i Stortingets spørretime. OPPDATERT 12.5: Lovavdelingen har nå levert svar.

Kunnskapsdepartementet har snart brukt et år på å svare hvorfor de nekter Humanistskolen å starte opp som privatskole på livssynshumanistisk grunnlag. Det er Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO) som har bedt departementet redegjøre for det, etter at Humanistskolen har klaget departementets avslag inn for ombudet.

Kunnskapsdepartementet har sendt saken videre til Lovavdelingen i Justisdepartementet for vurdering. I januar lovte Lovavdelingen å svare «i løpet av måneden», men i mars hadde de ennå ikke svart.

OPPDATERT 12.5: Fritanke.no har nå fått bekreftet at Lovavdelingen nå har svart. Svaret, som vil danne grunnlag for Kunnskapsdepartementets svar, er ennå ikke offentlig kjent. Vi kommer tilbake til saken

Har mistet tålmodigheten
Nå har Humanistskolen mistet tålmodigheten. De har sendt et brev til Likestillings- og diskrimineringsombudet der de ber ombudet behandle saken selv om departementet ikke har svart.

– Dersom redegjørelsen er levert, ber vi herved om innsyn i denne. Dersom den ikke er levert, ber vi ombudet om å behandle saken ut fra foreliggende opplysninger. Det er uakseptabelt at diskriminering på grunnlag av livssyn får fortsette fordi den diskriminerende parten unnlater å gjøre rede for sitt vedtak, skriver Humanistskolen i et brev til ombudet.

Frp tar saken
Humanistskolen har sendt en forespørsel til alle opposisjonspartier om å ta opp saken overfor regjeringen. Frp har tatt ballen. De tar nå saken opp i spørretimen.

– Humanistskolen har fått avslag, samtidig som flere kristne skoler har fått godkjenning. Hva er begrunnelsen for forskjellsbehandlingen mellom kristne privatskoler og Humanistskolen, heter det i spørsmålet Mette Hanekamhaug (Frp) stiller til kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV).

Kommentarer