Politiekspert: - Det er mulig å utslette Oslos kriminelle gjenger

Aftenposten:
Oslopolitiet må i mange år fremover opprettholde et kraftig trykk mot både de norskpakistanske gjengene og nye rivaliserende gjengmiljøer. Det er eneste brukbare resept for å eliminere dem, mener politiekspert.

I 30 år jobbet Morten Løw Hansen med etterretning og strategisk analyse på Oslo politidistrikt. Der deltok han også i aktivt i utvikling og bruk av Oslopolitiets dialogmetode overfor organiserte, kriminelle aktører. I 2010 ble han fagansvarlig for videreutdanning i forebygging og bekjempelse av organisert kriminalitet på politihøyskolen.

- Det er fortsatt mulig å nå målet om massiv bekjempelse og forebygging av de gjengene som driver kriminalitet og utgjør en trussel for borgerne i Oslo, men det blir ingen enkel oppgave. Det vil kreve intens politiinnsats over tid. De må tas for kriminaliteten de utfører, samtidig som forebyggende innsats må hindre nyrekruttering. Dette arbeidet må fortsette selv når gjengene synes nedkjempet og i samarbeid med andre aktører. Med effektiv etterretning og stor oppdagelsesrisikoen vil de så sakte elimineres, mener Løw Hansen.

Gjengene dreper igjen

Løw Hansen har fulgt utviklingen til det kriminelle MC-miljøet og Young Guns fra medlemmene var en ungdomsgjeng på slutten 1980-tallet. Han har sett gjengen utvikle seg til en farlig, kriminell organisasjon. Han har også fulgt B-gjengens fremvekst som rival til Young Guns, en strid som toppet seg med skyteoppgjøret på Aker Brygge i 2006. Gjengene ble tvunget i kne inntil politiinnsatsen ble redusert i 2011.

Les mer her...

Les også:

...og politiet vil "støvsuge" gjengene

Høyre vil ha storsatsing mot Oslos kriminelle gjenger

Kommentarer