EU vil gi bøter til "ulydige" partier

Information:
EU-Kommissionen lægger op til, at partier skal kunne idømmes bødestraf, hvis de ikke respekterer unionens værdier. ’Det ville svare til, at Folketinget sad og idømte bøder til partier med de forkerte meninger,’ lyder det fra kritiker

 EU’s forsøg på at straffe de såkaldte europæiske partier med bøder, hvis de ikke respekterer unionens »værdier«, møder nu modstand i Folketinget.


Et flertal i Folketingets Europaudvalg kræver således, at europaminister Nicolai Wammen (S) garanterer, at Kommissionens forslag ikke vil føre til forfølgelse af politiske modstandere, før han får lov til at underskrive EU-Kommissionens forslag.

»Betingelsen er, at Nicolai Wammen kan svare på, hvad partierne kan få bøder for. Det skal være afgrænset, så det ikke kan bruges til nogen politisk vendetta over for modstandere. Der må være klare objektive kriterier for de bøder,« siger Venstres EU-ordfører, Lykke Friis, efter at Europudvalget fredag udstyrede europaministeren med et såkaldt betinget mandat for de videre forhandlinger.

Les mer i den Danske avisen Information...

Se også disse Youtube videoene

The EU is anti-democratic, and a prelude to war

Nigel Farage - "EU is not undemocratic, it is ANTI democratic"


Kommentarer