IKKE RETT Å KALLE ISRAEL FOR OKKUPASJONSMAKT

ICEJ:
Det Juridiske Fakultet ved Bar Ilan University
Professorer mener Israel har gode argumenter for å ha rett på suverenitet over Judea og Samaria.

De to amerikanske professorene Jeremy A. Rabkin fra George Mason University og  Avi Bell fra University of San Diego deltok nylig på en konferanse om Israel og internasjonal lov, arrangert av universitetet Bar Ilan i Tel Aviv.

Der forklarte de at Israel har svært gode argumenter for å ha retten på sin side i spørsmålet om hvem som har krav på suverenitet over de omstridte områdene Judea og Samaria, som i dag gjerne omtales som Vestbredden. Områdene har vært administrert av Israel siden krigen i 1967, men professorene mener det er feil når man stempler Israel som okkupasjonsmakt av den grunn.

- Det er feil å tro at dette er enkelt og svart-hvitt. Situasjonen er komplisert, men vi har gode juridiske argumenter og de har en tendens til ikke å bli hørt. I stedet skapes ofte et bilde av at Israels sak er umulig å støtte. Vi må forstå at slik er det ikke. Israel har en god sak, sier Avi Bell ifølge Arutz Sheva.

- Vi har det beste kravet til suverenitet over hele Israel, inkludert Judea og Samaria, mener han.

- Etter 1945 er det ikke ett eneste land i verden som selv har anerkjent at det er involvert i en okkupasjon. Det betyr at dette er en veldig fleksibel kategori, og man kan ikke stille et særegent krav bare til Israel, påpeker Rabkin.

- Vi har fredsavtale med Jordan og flere fredsavtaler med PLO, og vanligvis sier man innen internasjonal lov at lovene om okkupasjon ikke er appliserbare i tilfeller der man har en fredsavtale. Men likevel sier man at de gjelder for Israel i dette tilfellet, kommenterer Bell.

Konferansen var den første i sitt slag ved universitetet Bar Ilan, og er planlagt å bli en årlig begivenhet. Formålet er å belyse det voksende gapet mellom hvordan internasjonal lov anvendes mot Israel og hvordan de samme lovene forstås i resten av verden.

Video fra Konferansen:  "Israel Has a Good Case Judea and Samaria" 

Video Foredrag: "The Legal Case for Israel" Video by Professor Eugene Kontorovich

Another great International Lawyer who investigated this subject for over 20 years is Dr. Jaques Gautier who concludes that not only is Israel in accordance with International law but that the International community is in direct violation of it's own Agreements and Charters they have themselves formulated

Another great Attorney who came to the same conclusion is Howard Grief who wrote the book "The Legal Foundation and Borders of Israel under International Law" Video Foredrag HER

The Conclusion is all the same: the Jewish people have been betrayed many times over by the Nations of the world who do not abide by their own agreements that they have themselves formulated while continuing to do so and them being the reason behind many baseless wars where so many innocent live were lost

Artikkel: Occupation? Whose Occupation?
by Moshe Sharon professor of Islamic History at the Hebrew University in Jerusalem

Kommentarer