Mener makteliten forakter kristne verdier

Dagen:

– Det er snart ikke ledende stillinger i landet som ikke er besatt av eliten i Arbeiderpartiet. Dette ønsker ikke høyresiden. De ønsker mer makt til­ba­ke til befolkningen. Maktspredning må til for å forhindre maktmistbruket. Det er en kjernetanke i konservativ tenkning, sier Herland, som i dag gir ut ny bok. (Foto: privat)

Av Stein Gudvangen
     stein@dagen.no

Hanne Nabintu Herland legger ingen fingre imellom når hun presenterer sitt seneste bokprosjekt. Med 15 andre på laget refser hun de sittende makthaverne og håper åpenbart på et politisk skifte til høsten.

Presentasjonen av «Ny vind over Norge» skjer i dag.

Herland har hatt redaktøransvaret for den politiske antologien der partilederne Erna Solberg i Høyre og Siv Jensen i Fremskrittspartiet topper laget.

Regjeringsaspirantene har i boka følge av partifellene Torbjørn Røe Isaksen, tidligere kulturminister Lars Roar Langslet, teologen Bernt T. Oftestad, KrF-eren og redaktøren Bjarte Ystebø, sexologen Kristin Spitznogle, den norsk-irakiske forfatteren Walid al-Kubaisi – og Herland selv.

Hun presenterer boka som «et konstruktivt samarbeid mellom en rekke stemmer på høyresiden», et prosjekt som er blitt til gjennom langvarig kontakt med dem.

– Vi mente det var på tide å lage et fellesprosjekt for å vise fram noen av de konservative og liberale holdningene samt idealet om respekt for forskjellighet som kjennetegner høyresiden. Dette står i motsetning til holdningene i de sosialistiske elitene der det gjelder å tenke i takt, sier Herland til Dagen.

Til høyre i politikken mener hun det er en helt annen tenkemåte.

Les hele artikkelen her...

Kommentarer