Rasende tyrkere krever at «diktator» Erdogan går av

Dagbladet:

Av Line Fransson
     lfr@dagbladet.no

Titusener ute i gatene i flere byer i Tyrkia. Vil ha slutt på «islamisering»

Bråket i Tyrkia startet med en rolig demonstrasjon i Taksim-parken i Istanbul mandag denne uka, etter at flere av parkens trær ble dratt opp med rota, blant annet for å bygge et shoppingsenter.

Stadig flere demonstranter kom for å vise at de var imot at en av Istanbuls få grønne lunger skulle bli ødelagt, og i går endte det opp med voldsomme sammenstøt mellom politi og demonstranter.

- Det startet med at vi ville beskytte den siste biten av grønt som vi har igjen. Men vi ble gasset, vi har blitt slått og vi har blitt sendt på sykehus, sier en av demonstrantene til Al Jazeeras utsendte.

Demonstrasjoner sprer seg
Flere hundre personer ligger nå på sykehus, og politiets forsøk på å få bort demonstrantene har nå endt opp i den største anti-regjeringsdemonstrasjonen Istanbul har sett på et tiår. Kampene mellom demonstrantene og politiet har fortsatt i hele dag, og har spredt seg til flere tyrkiske byer, som hovedstaden Ankara og havnebyen Izmir.

- Demonstrantene forteller oss at de er sinte over det de ser på som en egen reaksjon fra statsmininsteren og over den hardhendte behandlingen de er blitt møtt med av politiet. De er også sinte på landets media, som de mener ikke har dekket begivenhetene, sier Al Jazeeras Rawya Rageh.

Ibrahin Kalin, sjefrådgiver for statsminister Recep Tayyip Erdogan, sier at politiet skjøt tåregass mot demonstrantene etter at de ble angrepet av mennesker som var på vei bort fra Taksim-plassen, melder Al Jazeera.

Les mer her...

Kommentarer