Taliban angrep presidentpalasset i Kabul

Aftenposten

NTB

Kabuls politisjef Mohammad Ayoub Salangi sa til pressne på stedet at angrepet var over etter 90 minutters kamper, og at tre eller fire angripere var drept.

Han sa de hadde hoppet ut av en bil full av sprengstoff, som de detonerte før de begynte å skyte.

Taliban påtar seg ansvaret

Flere nyhetsbyråer og TV-kanalen Al Jazeera meldte tidligere om skuddsalver og eksplosjoner i de sentrale delene av den afghanske hovedstaden mellom presidentpalasset og forsvarsdepartementet.

Kort etter påtok Taliban seg ansvaret for angrepet. Talibans talsmann Zabihullah Mujahid sa at en gruppe martyrer hadde angrepet palasset, forsvarsdepartementet og Ariana Hotell.

Ariana Hotell er kjent for å være hovedkvarteret til den amerikanske etterretningsorganisasjonen CIA i Kabul. En tykk røyksøyle steg opp fra bygningen etter angrepet.

Da angrepet startet ved palassets østre port i 06.30-tiden (lokal tid), var journalister i ferd med å samle seg for en pressekonferanse med president Hamid Karzai.

Journalistene kastet seg ned og søkte dekning da soldater skjøt tilbake mot angriperne. Flere grupper med skolebarn var også midt i ildlinjen. Det er ikke klart om Karzai var i palasset da angrepet kom, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Ifølge radiostasjonen Arman ble det hørt 16 eksplosjoner mens røyk steg til værs ved palasset. Det ble også meldt om kamper ved den italienske ambassaden.

BBC meldte at væpnede menn var i kamp med presidentens livvakter og amerikanere fra CIAs hovedkvarter.

Presidentpalasset befinner seg i en del av byen der det er mange offentlige bygninger og ambassader.

Kommentarer