Eskil Pedersen: Høyre og Frp blir en katastrofe for Norges midtøstenpolitikk

Eskil Pedersens drømmesamfunn, Boikott Jøder, støtt terrorisme
Dagbladet
Eskil Pedersen bruker åpningstalen på AUFs sommerleir til å lange ut mot de borgerlige.

Når AUF-leder Eskil Pedersen i formiddag går på talerstolen foran nærmere 1000 AUF-ere, kommer han blant annet til å advare mot det han mener vil bli en radikalt linjeskift i den norske midtøstenpolitikken, dersom Høyre og Frp havner i regjering etter valget.

- Høyre og FrP vil bli en katastrofe for Norges engasjement for Palestina, og det politiske linjeskiftet vi kan forvente er et svik mot palestinerne, er budskapet til Pedersen.

Videre påstår han:

- Vi er inne i en skjebnetid for norsk midtøstenpolitikk. Gjennom tiår har Norge støttet palestinerne. Det som er annerledes ved dette valget er at Høyre må bli enige med Frp, og Frp's linje ligger helt utenfor den brede enigheten når det gjelder norsk midtøstenpolitikken. Frp støtter først og fremst Israel - de har eksmpelvis sagt at de ikke vil reagerer på de israelske bosettingene. Det bidrar til å forverre situasjonen, og gjør en tostatsløsing nær umulig, sier AUF-lederen.

For noen uker siden var Pedersen og en delegasjon fra AUF i Palestina og Israel. Der møtte AUF-lederen palestinernes president Mahmoud Abbas og AUFs søsterorganisasjon, Fateh Youth.

Pedersen forklarer at Abbas var tydelig på at det nærmer seg en deadline for hvorvidt det er mulig å få til en tostatsløsning.

- Samtidig understreket han hvor viktig Norge er, og at det ofte er Norge han ringer først når han kontakter sine støttespillere, sier Pedersen, og fortsetter:

- Norge er en viktig økonomisk bidragsyter, men også politisk. Eksempelvis ved at Norge anerkjenner palestinerne i internasjonale fora.

Han erkjenner imidlertid at Norges rolle i midtøsten på langt nær er like sterk som under osloprosessen. Få land, med unntak av USA, er i stand til å rikke på Israel. Pedersen mener likevel at Norge må beholde sin sterke rolle som støttespiller for palestinerne.

- Jeg tror det vil ta håpet fra mange palestinere dersom de mister en støttespiller som Norge.

AUF-leder vil bruke dagens tale på AUF-leiren til å snakke om hva han mener står på spill ved høstens valg. Det potensielle linjeskiftet i midtøstenpolitikken som han mener Høyre og Frp vil gjennomføre, godt støttet av KrF, mener han velgerne bør merke seg.

- Alle som bryr seg om palestinernes sak, alle som noensinne har engasjert seg i saken må kjenne sin besøkelsestid. Erna Solberg og Siv Jensen vil flytte tyngdepunktet i norsk midtøstenpolitikk, og det er palestinerne som vil lide for det, sier Pedersen.

Les mer om terrorstøtten AP gjennom mange år har ytt til palestinske terrorister fengslet for drap på israelske Jøder hos Palestinian Media watch, Palwatch.org

Kommentarer