De Kristne: Det er nå det gjelder

Norge I Dag:
– Det kommer en overraskelse valgdagen 9. september, sa partileder for De Kristne på Forum Scene, da partiet hadde valgkampmarkering i Bergen.

Torsdag 29. august hadde nykommeren De Kristne markering på Torgalmenningen i Bergen og samling i Forum på kvelden. Med på markeringen var partileder Erik Selle, 1. kandidat i Hordaland Trine Overå Hansen og partisekretær Terje Simonsen.

Leder for De Kristnes Ungdom, Olympia Ahenkorah, 27 år og jusstudent, født og oppvokst i Ghana, hadde kommet fra Oslo for å delta. Hun nevnte kristendomsundervisningen på skolen som sin hjertesak.

Den 47-årige partilederen Erik Selle hadde et langt, informativt innlegg, hvor han begrunnet De Kristnes eksistensberettigelse i norsk topp-politikk. Han beskrev dagens politiske debatt som en selskapslek hvor de alvorlige sakene ikke blir tatt opp. Selle var innom et spekter av temaer som familie og ekteskap, Midtøsten-politikk, norsk bistand og politiske utnevnelser i politiet, for å nevne noe.

Partilederen reagerer på det han karakteriserer som «ugjennomtenkte utspill om sammenblanding av kristendom og politikk», i media den siste tiden. – Alle partier har en ideologisk plattform, understreket han og viste til at det var kristendommen, med haugeianerne i spissen, som la grunnlaget for samfunnet og velstanden i Norge.

Terrorregimer mottar norske bistandsmidler

Selle mener norsk bistand fungerer mye som avlat, der en er mer opptatt av å gi ut enn av resultatet av støtten.

– Mye terror finansieres av bistand. Abbas mottok 623 millioner kroner i bistandsmidler i fjor. Vi er verdensmestre i snillhet, men har ikke tatt stilling til effekten av bistandsmidlene. Svake, korrupte regimer gjør seg avhengig av bistand, og så skal dette være kontroversielt å ta opp, sa han. Han viste til at utenriksminister Espen Barth Eide har dratt samme konklusjon, om at norske bistandspenger har gått til våpensmugling og terror.

– Gjennom Norad har store pengebeløp gått til marxistdiktatoren Mugabe i Zimbabwe, fortsatte Selle oppgitt.
Han viste også til at afrikanere ber Norge om å erstatte passiviserende bistand med investering, partnerskap og lån som gjør at fattige kommer seg inn på markedet.

Erik Selle gikk i fortsettelsen løs på norske politikere som anser 2-statsløsning i Israel som en enkel løsning. – Antisemittene og nazistene ville ha jødene hjem til Palestina etter krigen. I dag vil de ha dem ut av området. Å få til en tostatsløsning er vanskelig når Abbas vil ha en jøderen stat, understreket han.

Partilederen mener det er helt avgjørende at De Kristne er med for at en borgerlig regjering skal få en ny kurs i Midtøsten-politikken.

– Vi står i realiteten ved et veiskille for landet vårt, og da er det viktig at De Kristne kommer på banen. Vi må få Israelsvennene inn på Stortinget. Vi kan ikke ha en regjering som ikke ser forskjell på et fritt demokrati og totalitære regimer, sa den tidligere pastoren for Bærum pinsemenighet, som nå er bosatt i Oslo.

– Jeg drømmer om et Norge med et nytt syn på Israel. Jeg drømmer om å få være med og prege norsk utenrikspolitikk. Jeg har nesten en fysisk lengsel etter å få være med og sette en ny kurs for landet, sa Selle til de frammøtte De Kristne-sympatisørene i Forum.

En borgerlig flertallsregjering essensielt

Ekteskapsloven står også på agendaen for det nye kristenkonservative partiet. Partilderen refererte fra en undersøkelse i Aftenposten, der de ulike Stortingspartiene ble spurt om hvem som skal få gifte seg. Bare KrF svarte at det må være to personer av ulikt kjønn, mens Frp har valgt å fristille medlemmene sine i saken.

Selle mener det framstår som underlig at KrF ikke velger å samarbeide med det partiet som står nærmest KrF her og opplever at partileder Hareide anser kampen om ekteskapsloven som avblåst.

– Ingen vil ta opp kampen for barns rett til å kjenne sin far og mor. KrF roter det til igjen ved ikke å ville samarbeide med Frp, var 47-åringens bekymring. De Kristne ønsker derimot å bidra i en ny borgerlig flertallsregjering, sammen med Høyre og Frp. Selle har sett seg lei av det han omtaler som borgerlig kaos.

– KrF vingler så mye. Det virker som de ikke vet hva de vil. Sist gang ble resultatet 4 nye år med sosialisme. Vi trenger en ny regjering som er handlekraftig, sa De Kristnes leder torsdag kveld.

Spikers Corner ønsker dere et Godt valg 2013

Kommentarer