Vi på Spikers Corner ønsker alle jøder en God Hanukkah

Denne uken feiret jødene verden over Hanukka.  En åttearmet hanukka-lysestake brukes av jødene verden over som symbol på kampen mellom de mørke kreftene og de gode som formidler et håp om mer lys og glede i vår felles verden.  Samme positive budskap finner vi i de kristne adventslys som tennes hver søndag frem til Jul.

Det er dessverre bare å konstatere at vi fortsatt har mørke krefter blant oss.  Både i Budapest og i USA ble hanukka-lysestaker vandalisert, og jødene fikk ny beskjed om at de ikke er ønsket.

Slike hendelser er resultat av langvarig agitasjon og demonisering av jødene og deres hjemland Israel.  Desember måned har i mange år blitt misbrukt av både kirker og medier til å rakke ned på jødene, og vi kan forvente flere slike hendelser i tiden foran oss.

I Norge er det stadig NTB som leder den anti-jødiske stafetten, og der lar de ikke en mulighet gå fra seg til å fremstille jøder i et umenneskelig lys.  Det siste propaganda-utspillet derfra gjelder Israels statsminister Benjamin Netanyahus besøk i Vatikanet.

Fremstillingen av forsoningsbesøkene mellom staten Israel og Vatikanet ble snudd på hodet av gymnaslærer Pedersens elever i NTB.  Istedenfor å formidle den historiske hendelse at jøder og kristne tenner lys sammen, et lys som i begge religionene symboliserer håp og glede, ble Netanyahu på en ondskapsfull måte koblet til Lucifer og Dommedag.

Som skikk og bruk har utviklet seg i norsk presse er den infame overskriften som NTB valgte for sin forfalskede fremstilling av saken, “Netanyahu med dommedagsprofeti før pavemøte,” og NTBs falske beskrivelse av møtet, selvsagt blitt kopiert av mange aviser og formidlet til folket helt ukritisk.  Det som kanskje er mest oppsiktsvekkende er at aviser som anser seg selv for å være kristne, som Vårt Land og Dagen, også ukritisk formidler denne antisemittisk vinklede propagandaen.

Ofrene for NTBs langvarige antisemittiske løgnpropaganda er først og fremt norske jøder som blant annet av slike grunner tvinges til å kamuflere sin jødiske tilhørighet og lever anonymt.  Redaktørene i avisene Vårt Land og Dagen er fullt oppmerksomme på hva de gjør i denne sammenheng.  Når har disse redaktørene tenkt å ta lærdom av det som skjer og slutte med å formidle propaganda ukritisk fra NTB?  Er det jødisk blod de forlanger?

Vi ønsker imidlertid alle dere andre en fredelig adventstid med mye lys, fritt for NTB-mørke.

God helg!
Fra oss i SMA-redaksjonen

Denne og andre artikler kan du finne på: www.sma-norge.no

Kommentarer