Frp-statsråd ga pris for hijab og halalmat: – Strider mot vårt partiprogram

NRK

Av Journalist Ellen Visæth

Christian Tybring-Gjedde - Christian Tybring-Gjedde mener det er feil av en Frp-statsråd å dele ut en pris til Forsvaret, for å ha tilpasset seg andre religioner. - Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpixFrp-statsråd Solveig Horne har gitt Forsvaret en inkluderingspris, der de berømmes for bruk av hijab og halalmat i kantinene. Partikollega Christian Tybring-Gjedde raser.

– Kall det snikislamisering eller ikke: Jeg synes ikke Forsvaret eller andre offentlige instanser skal tilpasse vårt samfunn til ulike religioner, sier Frp-politikeren til NRK.no.

2. desember overrakte Solveig Horne personlig Mangfoldsprisen 2013 til Forsvaret for deres arbeid med å inkludere innvandrere.

I juryens begrunnelse står det at «Forsvaret tilrettelegger for religionsutøvelse gjennom bestemmelser for bruk av religiøse symboler og permisjonsreglement ved religiøse høytider, samt tilbud om alternativ kost og diett i kantiner og på øvelser.»

Forsvaret tillater blant annet hijab, turban og kalott, de serverer halal- eller vegetarmat i alle avdelinger, og den som har en annen religiøs bakgrunn, kan få like mange fridager som den kristne kalenderen tilsier.

Les mer HER

Kommentarer