NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

torsdag 27. februar 2014

Amnesty: Israel begår grusomme overgrep

Vårt Land
NTB

Israelske sikkerhetsstyrker begår grusomme overgrep mot palestinere på den okkuperte Vestbredden, slår Amnesty International fast.

Menneskerettighetsorganisasjonen anklager israelske soldater og politifolk for å være «lette på avtrekkeren» og for å utvise «en ufølsom mangel på respekt for menneskeliv», uten at de blir stilt til ansvar av den grunn.

I rapporten "Trigger-happy: Israel's use of excessive force in the West Bank" slår Amnesty fast at flesteparten av palestinerne som er drept på Vestbredden de siste tre årene, ikke utgjorde noen umiddelbar fare verken for israelske styrker eller andre.

Noen av de drepte ser ut til å ha vært ofre for målrettede likvidasjoner og flere av dem ble skutt i ryggen, noe som ifølge Amnesty er ensbetydende med krigsforbrytelser.

– Rapporten legger fram beviser som viser et rystende mønster av ulovlige drap og der israelske styrker har påført sivile palestinere uberettiget skade på Vestbredden, sier Philip Luther, som leder Amnestys virksomhet i Midtøsten.

Amnesty ber samtidig USA, EU og resten av verdenssamfunnet om å innføre våpenblokade mot Israel og stanse alt salg av våpen, ammunisjon og militært utstyr til landet.

– Uten press fra verdenssamfunnet kommer ikke situasjonen til å endre seg med det første, sier Luther.

Les mer i Vårt Land