NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

lørdag 8. februar 2014

En Jihadist forteller

Former Al-Qaeda member Mokhtar Belmokhtar
Ali Hammad, tidligere Al Qaida kriger i Bosnia kan fortelle at jihadister fra Midtøsten var tilstede under krigen i det tidligere Jugoslavia. Disse torturerte serbere i konsentrasjons-leire. Blant annet skal de ha kjørt rustne spikre gjennom kjønnsorganene til fangene før de halshugget dem.

INNRØMMER GRUSOMME DRAP: Ali Hamad, en Bahrainsk statsborger og tidligere Al Qaida-kriger har søkt om asyl i Serbia, etter å ha sittet 12 år i fengsel i Bosnia. Hamad innrømer at han personlig var endel av en større gruppe jiahdister som sammen med NATO og FN sin invasjonsstyrke angrep serbia. Nå ønsker han å stå frem med sin historie.

Det er Al Ahmed Al Hammad, et tidligere medlem av Al Qaida og leder for den brutale «El Mujahedin»-styrken som har sendt et brev til den serbiske regjeringen og krever utlevering til Serbia. Etter å ha snakket med hans advokat, Dusko Tomic, skal påtalemyndighetene i landet være av den oppfatning at Hammad's vitnemål kan være viktig for etterforskningen av krigsforbrytelser begått av «El Mujahedin» mot serbiske fanger i Kamenica leiren i byen Zavidovici i Bosnia i 1995. Ifølge Hammad's advokat vil utleveringen av ham til Serbia kun ta noen få dager.

 

Al Hammad - Allahs soldat


- Hvis myndighetene i Bosnia og Herzegovina bestemmer seg for å utlevere ham til Bahrain hvor han ble rekruttert av Al Qaida, så ville det være en dødsdom for ham, forteller hans advokat Tomic.

Videre blir det forklart at Al Hammad vil foretrekke å bli utlevert til Serbia, slik at han kan vitne om forbrytelsene mot den serbiske befolkningen som ble utført i Bosnia og Herzegovina. Hammad vil kun akseptere å reise til Bahrain etter alle forberedelser er gjort for at han kan returnere til sitt land trygt.

I mellomtiden har serbiske myndigheter en pågående krigsforbrytersak gående hvor ni vitner allerede har blitt hørt om hva som skjedde i byen Zavidovici.

Påtalemyndighetene har uttalt at massakeren i Zavidovici er en av «de mest grusomme forbrytelsene noensinne». El mujahedin-avdelingen, som var satt sammen av fanatiske jihadister fra land i Midtøsten, hadde under en aksjon fanget 60 serbiske soldater. Serberne skal ha blitt utsatt for grusom tortur og umenneskelig behandling i konsentrasjonsleiren i landsbyen Gostovicie, nær byen Zavidovici.

De tilfangetagne serberne ble tvunget til å stikke hverandre med kniver og mujahedinerne spikret dem til et gjerde mens de var i live, før rustne spikrene ble slått inn gjennom kjønnsorganene deres. Etter dagesvis med tortur og mishandling kappet Mujahedinerne hodene deres av.

Semsudin Mehmedovic, som nå er et parlamentsmedlem i Bosnia og Herzegovina ble avbildet med et serbisk hode som trofe. Han ble arrestert 19. juli 2013 for forbrytelser begått under krigen. (Bildet skal være funnet på saudiarabere drept av serbiske styrker i Bosnia).

Ifølge undersøkelser gjort så langt så har det blitt fastslått at den såkalte «El Mujahedin» troppen av det 3. korpset i den bosniske armeen, den 21. juli 1995, angrep stedet Krcevine i Zavidovici-regionen. Soldater som tilhørte det serbiske militæret ble tatt til fange og brakt til landsbyen Livade.

To soldater, Momir Mitrovic og Predrag Knezevic ble halshugget og dette kunne sees på filmer som mujahedin-troppen tok opp. Andre fanger ble tatt til en leir i Kamenica hvor de ble slått og torturert med elektro-sjokkvåpen hver dag, hele dagen. Den mest grusomme forbrytelsen ble begått den 24. juli 1995, når de halshugget Gojko Vujicic og tvang de andre fangene å kysse det avkappede hodet. Deretter hang de hodet på en vegg i et rom fullt av fanger. Mer enn 52 av fangene ble drept i den bosnisk-muslimske konsentrasjonsleiren i Kamenica .

Sky News har og laget en video som forteller om hvordan tusenvis av jihadister fra Midtøsten og Afrika kom til Bosnia for å kjempe mot de kristne serberne og etablere en i islamsk stat i Europa.

 

Føler dyp anger


Advokat Dusko Tomic sier at hans klient har bestemt seg for å snakke fordi han føler «dyp anger».

- Ali Hamad som har sittet 12 år i bosnisk fengsel, innrømmer at han personlig tok del i overgrepene mot den serbiske befolkningen under krigen i Bosnia og Herzegovina. Tomic sier at myndighetene i Bosnia startet utvisningsprosedyre mot Ali Hamad til Bahrain som hevn fordi han vitnet i en rettssak mot Rasim Delic, en tidligere bosnisk militærleder, i krigsforbryterdomstolen i Haag.

- Ali Hamad ga informasjon til CIA og «andre sikkerhetsstjenester», slik at Al Qaida-celler i Spania og Tyskland ble avslørt for noen år siden og takket være Ali Hammad så ble 12 Al Qaida medlemmer arrestert i Italia, noe som bekrefter hans uttalelser om at mujahedinerne ble overført dit fra Bosnia,  avslutter Tomic.