Smertefulle innrømmelser

Det forventes at Israel må være innstilt på å gjøre "painful concessions". I den forbindelse kan det være grunn til å stille noen spørsmål til Abbas, - samt et par til Obama og Brende.

1. Har Israel rett til å eksistere?  (spørsmålet stilles på bakgrunn av foreliggende chartre)
 
2. Yassir Arafat kunne blant sine utsagn tilkjennegi at han anerkjente Israel som en jødisk stat som et hjemland for det jødiske folk.

Den nylig avholdte UNESCO utstillingen dokumenterte at jøder har vært i Israels land og de omdiskuterte områdene Judea og Samaria (Vestbredden) i 3500 år, 2000 år før islams inntreden. Abbas har ofte gjentatt at han ikke vil anerkjenne Israel som jødisk stat. Hvorfor?
 
3. Vil Abbas slutte å bruke humanitære midler til formål som å lønne og ære terrorister og inspirere til masse-hat mot jøder blant palestinske barn?
  
4. Hvorfor sa ikke Abbas med umiddelbar virkning opp Jibril Rajoub, en moderat senior PA ansatt, som i mai 2013 sa at PA hadde atombombe som skulle droppes over Israel samme dag?
  
5. Er Abbas forberedt på å gjøre "smertefulle" innrømmelser for å oppnå varig fred f.eks i forhold til uttalelsene juli 2013 om at ingen jøde vil tillates "anywhere" å bo i en fremtidig palestinsk stat?

6. Dersom Abbas lykkes å få til en fredsavtale, hvordan vil han sørge for at den overholdes av grupper på Vestbredden eller Gaza og for fremtidige ledere av PA? (Abbas signed it, not us)
  
7. Vil Abbas formelt gi ordre om at PA skal slutte med å hylle terrorister, påkalle Israels undergang i palestinsk media, skolebøker, leire, sportsarrangement, kryssord, puslespill osv. samt innføre nulltoleranse mot religiøst motiverte oppfordringer om drap på jøder?

8. Dersom Abbas får en egen stat, vil han - på arabisk og arabiske kanaler - erklære offisielt at konflikten er over?
 
Det kunne vært interessant å høre hvordan Abbas ville besvare slike spørsmål. Videre ville det være interessant å se hvordan Obama og Brende ville besvare et par spørsmål: Dersom nå Abbas nekter å imøtekomme disse "painful concessions,": vil Obama og Brende likefullt fortsette å misbruke penger selv om de vet at de går til slike formål?

Vil de også støtte opprettelsen av en stat som erklærer at den aldri vil anerkjenne Israel som jødisk stat, - mens den selv er islamsk?

Kommentarer