Abbas: - Holocaust den mest avskyelige forbrytelse

NTB

Ny erklæring dagen etter Israel-anerkjennelsen.

Palestinas president Mahmoud Abbas sier det som skjedde med jødene under Holocaust er den mest avskyelige forbrytelse som er begått mot menneskeheten i moderne tid, i en uttalelse som er publisert av nyhetsbyrået WAFA.

Abbas kom med uttalelsen søndag i forbindelse med at Israel innleder minnemarkering for ofrene for Holocaust ved solnedgang søndag. Abbas ga også uttrykk for sympati og medfølelse med familiene til alle dem som ble ofre for naziregimets utryddelse av jøder.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu er ifølge Haaretz ikke imponert. På et regjeringsmøte skal han ha sagt at Abbas burde «velge fred, ikke Hamas» istedenfor å «smiske med det internasjonale publikum» (soothing international public opinion).

Holocaust-uttalelsen kommer dagen etter at Abbas i går gikk ut og sa at han anerkjenner Israel.

Det skjer etter at de to palestinske gruppene Fatah og Hamas denne uka ble enige om en forsoningsavtale, og at de planlegger en felles regjering. Abbas, palestinernes mangeårige president, understreket da at den vil ha samme politikk som Fatah-regjeringen.

- Den kommende regjeringen vil adlyde min politikk, sa Abbas i går.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu var ikke så imponert i går heller:

- Dette er det eldste trikset i boka, sier Netanyahu og viser til «lyssky organisasjoner» som skyver fram «veltalende frontfigurer - mennene i dress»:

- Vi vil ikke sitte og forhandle med en palestinsk regjering som har støtte fra Hamas og der Hamas skal ha en del av makta, sier han i et intervju ifølge Reuters.

Kommentarer