NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

mandag 14. april 2014

Ari Behns Jesus-inspirasjon fikk tusen franske katolikker til å rase

Dagbladet

av Pål Nordseth pno@dagbladet.no
og THEA STEEN ths@dagbladet.no
VANDALISERT: New York-kunstneren Andres Serranos fotografi av et krusifiks nedsunket i urin, har flere ganger blitt vandalisert på utstillinger. Bildet er av Ari Behns inspirasjonskilder.Viser Jesus synket ned i urin.

(Dagbladet): For tredje år på rad arrangerer Galleri Pan påskeutstilling på Geilo, og for andre år på rad er skribent og kunstner Ari Behn (41) blant utstillerne.

Dagbladet viser i dag fram noen av Behns ferske malerier for første gang, og blant verkene han stiller ut i år, er et portrett av Jesus.

- Det var ikke planlagt, snarere tvert imot. I utgangspunktet er et Jesus-portrett det siste jeg kunne tenke meg å male, det er jo kunsthistoriens mest gjengitte motiv. Men derfor var det heller ikke til å unngå, det malte nærmest seg selv, plutselig og spontant, sier kunstneren til Dagbladet.

Han forteller videre at han har latt seg inspirere av flere anerkjente kunstnere.

- Andres Serranos «Piss Christ» fra sent 1980-tall, og Paul Gauguins gule Kristus fra 1890-tallet har betydd mye for meg. De er begge viktige kunstnere og verk i min utvikling. Ikke minst Francis Bacons pave-studier og «studies of a crucifixion».

Les mer i Dagbladet