Lærere latterliggjorde kristne elevers tro

Norge IDAG
av Lars Toralf Storstrand

Det blir stadig strammere for unge og barn med kristen bakgrunn i den norske skolen. Like før påske distribuerte to lærere ved Skranevatnet Skole et forfalsket brev til elevene i RLE-timen, som førte til et veritabelt sjokk blant flere av elevene, der minst en av elevene gråt - og minst en annen forlot klasserommet tydelig rystet.

Det begynte med at den ene læreren i timen presenterte en sak som sann, med henvisning til stat, kommune og Storting, om at nyere forskning hadde konkludert med at grunnpremisset for kristen tro og tanke, Jesu oppstandelse, angivelig var avslørt som et falsum. En «naturlig» følge derav var at alle fridager i anledning påsken var blitt opphevet med umiddelbar virkning.

Norge IDAG har pratet med en forelder av en av elevene påskolen, som reagerte svært sterkt pådet som skjedde.

–Som om ikke dette var nok, kom en annen lærer inn i klasserommet og delte ut et svært offisielt utseende brev som forkynte samme påstand som om det var en offisielt vedtatt og opplest sannhet.

I brevet står det skrevet følgende:

«I lys av den siste tids hendelser med forskningsprosjektet tilknyttet Jesu oppstandelse er det gjort vitenskapelige funn og analyser som stiller kristendommen og de kristne helligdager i nytt lys.

Forskere har som kjent lokalisert hulen hvor Jesus ble begravd etter korsfestelsen, og funn viser at Jesus ikke stod opp fra de døde, slik Bibelen forteller. Kristendommen slik vi kjenner den som religion er dermed ikke gyldig, og alle helligdager i forbindelse med jul, påske og pinse inndras med umiddelbar virkning.

Alle ansatte og skoleelever skal dermed møte som normalt på skolen i uke 16. De som likevel ønsker fritak fra skole, måsøke om dette på vanlig måte til skolens rektor.

For eventuelle spørsmål vedrørende Stortingsmeldingen henvises dere til Bergen kommune.»

Den spontane reaksjonen blant fire av elevene var gråt og tydelig rystelse, og fem forlot klasserommet. Da dette skjedde, fulgte den ene av lærerne etter og argumenterte overfor elevene: «Skjønte dere ikke at det var en spøk?»

Les mer i Norge IDAG

Kommentarer