NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

lørdag 7. juni 2014

Historien om røde taksteiner

Fra Taruds Blogg 

Hvor mange løgner er det mulig å få i en kort historie?  Palestinerne og deres venner i Norge har for lenge siden mistet skammen med å finne på løgnhistorier om Israel.  Og konkurransen er hard mellom “palestinavenner” i Norge om hvem som kan finne på mer fantasifulle løgner.  

Norsk Folkehjelp er en av organisasjonene som har posisjonerte seg i spissen i kampen om demonisering av staten Israel.  28. april 2014 holdt styrelederen for Norsk Folkehjelp, Finn Erik Thorsen, et foredrag i Molde.  I følge en av de få tilskuere til foredraget har Thorsen, som betrakter seg selv som “Palestina-ekspert”, fortalt skrekkhistorier om “sionistene” og den jødiske staten “som styres av den russiske mafia“.

En av de mest fargerike historier handler om røde taksteiner. Thorsen viste et bilde av noen hus med røde taksteiner og sporte en retorisk spørsmål: “Vet dere hvorfor palestinere ikke får lov til å bruke røde taksteiner på husene sine på Vestbredden (Judea og Samaria), og at det kun er på de jødiske bosetninger de bruker slike taksteiner?  Og svaret var følgende: “Det vil bli lettere for de Israelske bombeflyene å identifisere, og treffe, de palestinske husene når de bomber dem, og samtidig unngår de å treffe jødiske hus“. 

En naturlig reaksjon for de som ikke kjenner forholdene i Judea og Samaria må være en sjokk og sinne: Stakkars palestinere, dette høres ganske forferdelig ut, ikke sant?  Men det riktig spørsmålet bør være: Hvor mange løgner kan du finne i denne korte historien? Her er listen:

Les mer på Taruds Blogg