Arabiske land har stilt seg på Israels side

MIFF
av Conrad Myrland

Hva får norske medier og politikere til å legge seg tettere opp mot agendaen til Hamas enn arabiske stater som Jordan, Egypt, Saudi-Arabia og De forente arabisk emirater?

Da Israel kjempet mot militante palestinere på Gaza-stripen i november 2012, ble landet presset fra alle kanter i den arabiske verden til å stanse kamphandlingene. Slik har det også vært mange ganger før.

- Slik er det ikke denne gang, påpeker journalist David D. Kirkpatrick i New York Times 31. juli. Han lister opp flere land som “i realiteten har stilt seg på linje med Israel i deres kamp mot Hamas” – Egypt, Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater og Jordan.

- De arabiske statenes forakt og frykt for politisk islam er så sterk at den overgår deres allergi mot [Israels statsminister] Benjamin Netanyahu, sier Aaron David Miller, en tidligere amerikansk Midtøsten-forhandler og forsker ved Wilson Center i Washington.

- Jeg har aldri sett en situasjon som denne, hvor du har så mange arabiske stater som stilltiende ser på død og ødeleggelse i Gaza og bankingen av Hamas. Stillheten er øredøvende, sier Miller.

Les mer på MIFF

Kommentarer