Fant hav under jordens overflate

- "Da jeg var på vei til butikken idag", skjedde det at jeg kom over dette oppslaget i VG. Jeg fikk ikke lest selve artikkelen og finner den heller ikke i VGs nettutgave, men jeg ser at Dagbladet hadde en artikkel om det samme den 13 juni, 2014.

Det hele blir presentert som en nyhet, som den moderne vitenskap etterhvert har forsket seg fram til. Funnet kan gi en forklaring på hvor alle jordas sjøer kommer fra, skriver Dagbladet og viser til newscientist.com. Videre fortsetter Dagbladet:

-----
De enorme vannmassene ligger gjemt inni blå stein som kalles «ringwoodite», 700 kilometer under jordas overflate  i mantelen som grenser til jordas kjerne.

Størrelsen på reservoaret kaster nytt lys over opprinnelsen av vannet som dekker store deler av jordas overflate.

Noen geologer har ment at vannet kom med kometer som krasjet inn i planeten vår, men den nye oppdagelsen støtter en alternativ teori om at vannet gradvis har lekket ut fra jordas indre i planetens tidlige historie.

- Det er gode beviser for at jordas vann kommer fra planetens indre, sier professor Steven Jacobsen ved Nortwestern-universitetet i Evanston, Illinois.

Forskningen er publisert i Science.
-----

Dette er imidlertid noe vi som leser Bibelen har visst om helt siden Moses levde for 3500 år siden. Vi kan nemlig lese om disse underjordiske vannkildene i berettningen om Noah og det som vi idag omtaler som "Syndfloden".

I Første Mosebok, kapitel 7, vers 11 står det følgende:

Det året Noah var seks hundre år, i den andre måneden, 
på den syttende dagen i måneden, på den dagen 
ble alle kildene i det store dypet brutt opp
og himmelens sluser ble åpnet.

Her kan du se en liten videosnutt om det som antagelig skjedde:

Kommentarer