NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

torsdag 14. august 2014

TV2 på offensiven mot Israel igjen - Klage er sendt til PFU

Torsdag 14 august kl. 11.00 satt TV2 sammen et diskusjonspanel om Israel, ledet av Oddvar Stenstrøm, uten at en eneste av paneldeltagerne talte Israels sak.

Kåre Wiiloch kjørte en av sine sedvanlige tirader etterfulgt av klappsalver, før Hans W. Steinfeldt overrasket med en passasje om 1 million russiske jøder som hadde reist til Israel etter 1992 med svært dårlige holdninger mot minoriteter (svart-revene) i bagasjen, og som førte til militarisering av Israels politikk. Også Anniken Huitfeldt var med for AP, pluss en representant for Røde Kors.

Børge Brende skrøt av Norges diplomatiske forbindelser med Hamas, uten å nevne ett eneste ord om selve roten til konflikten, og alle var skjønt enige om blokaden og okkupasjonen som årsak.

- Ikke en eneste snakket om Israel geopolitisk i et hav omringet av islamsk jødehat.

- Ikke en eneste snakket om Hamas målsetning og holdning til jøder.

- Ikke en eneste snakket om den enorme opprustningen på Gaza eller tunnellene, som hadde slukt 800.000 tonn sement og 160 barneliv allerede for 2 år siden.

- Ikke en eneste snakket om palestinernes kamp relatert til den arabisk-muslimske verdens syn på Israel.

Er vindmøllene blitt så store at det ikke nytter å påvirke med fakta som kan gi et noe annet bilde enn hva norske medier og TV2 forteller, og som har kjøpt palestinernes narrativ ukritisk, uten at israelerne får si noen verdens ting?

Søndag 10 august 2014 hentet TV2 frem en 14 år gammel sak som en fransk rett allerede i 2009 dømte til å være en palestisnsk svindelproduksjon. Armen som faren til Al-Dura viste frem i innslaget, og som angivelig fikk skuddskader i 2000, ble ifølge en israelsk lege operert av ham allerede i 1994.

Klage ble sendt til PFU (foreløpig via epost) med kopi til TV2. - Her er svaret vi fikk fra PFU:

From: PFU Pressens faglige utvalg [pfu@presse.no]
Sent: 2014-08-13 11:36:51 CEST

Hei,

Vi er noe usikre på hva du ønsker. OM du ønsker å rette en formell klage mot TV 2 må du benytte deg av vårt klageskjema. VI tar imidlertid ikke imot klager når det gjelder dekning over tid, men kan kun behandle klager på konkrete innslag og/eller artikler. Vi kan imidlertid referer din epost for utvalget i neste møte, og skulle utvalget ha kommentarer vil du høre fra oss.

Med vennlig hilsen
PFUs sekretariat.

----------

Hei

Vi kan kanskje avvente å se hva TV2 selv gjør, som har mottatt kopi av henvendelsen. Men det bør være helt klart at det forventes en dementi og beklagelse etter å ha hentet frem en 14 år gammel sak som det hefter så mye grunnleggende tvil ved. I motsatt fall kan klagen føres via klageskjema. Ellers ses det gjerne frem til å høre fra utvalget når sakens omfang er vurdert nærmere. (kopi til TV2)

Mvh.

-----------

Se ellers et tidligere oppslag vi hadde om saken HER.