Bhatti hevder endetiden er nær

NTB

Volds- og trusseldømte Arfan Bhatti som nylig slapp ut fra fengsel i Pakistan, hevder på Facebook at endetiden er nær. Han ber muslimer velge hvilken vei de skal ta i resten av sine liv.

Bhatti befinner seg ifølge sin egen Facebook-profil i Gurjat-provinsen i Pakistan, et område et stort flertall av norskpakistanere har sin bakgrunn fra. Han skriver ifølge avisen Dagen at «Den muslimske nasjonen har våknet!».

Bhatti som er norsk statsborger med pakistansk bakgrunn, ble pågrepet av Pakistans terrorpoliti ISI i januar i fjor, og satt fengslet fram til han ble løslatt i slutten av august. Bhatti er tidligere dømt flere ganger, blant annet for trusler, utpressing og vold, og kommer på Facebook med følgende beskjed til sine trosbrødre, både i Norge og i resten av verden:

«Nå er det opp til hver og en av muslimene til å velge hva de skal gjøre for resten av sitt liv. De må ta av seg de sekulære brillene og se verden gjennom øynene til sharia, de islamske lovene. Jihad, hellig krig, er en plikt, på samme måte som bønn, faste og andre handlinger pålagt enkeltindividet.


NTB

Kommentarer