Kritiserte IS på Facebook - ble torturert og drept

VG

Ekstremister fra Den islamske staten (IS) henrettet menneskerettsadvokaten Samira Salih al-Nuaimi etter at en sharia-domstol hevdet hun hadde «frafalt islam».

Væpnede medlemmer av gruppen hentet al-Nuaimi mens hun var hjemme med ektemannen og tre barn i den irakiske byen Mosul i forrige uke, får nyhetsbyrået AP opplyst av to personer med nær kunnskap om hendelsen.

Kvinnen ble deretter tatt med til et hemmelig sted. Etter fem dager ble familien tilkalt til likhuset for å hente hennes døde kropp, som hadde tegn etter tortur, forteller kildene.

Les mer i  VG

Dette viser bare hvor farlig det er å stå fram med fullt navn i sosiale medier. De fleste norske aviser krever idag at folk må stå fram med fullt navn for å kunne ytre seg i kommentarfeltene. Det kan nok være forholdsvis greit så lenge man har de politisk korrekte meningene. Men skulle man ha et litt annet syn enn det som er allment akseptert, vil man fort oppleve å bli stemplet, demonisert og i dette tilfellet drept for sine meningers skyld.

Når skal norske medier skjønne at den navne-politikken som drives idag ikke er bra, hverken for ytringsfriheten eller personsikkerheten? Det viktige i en debatt er jo ikke HVEM som skriver, men HVA man måtte skrive. Nettavisene kan godt kreve at debattantene må registrere seg, men la de som måtte ønske det få lov til å stå frem med alias i den offentlige debatten.

STOR honnør til Dagbladet, som ennå lar sine lesere kommentere anonymt!

Kommentarer