Radikalisering av ungdom

av Per Sandberg, FrP

Radikalisme debatten har rast og vil sannsynligvis videreføres i lang tid. Regjeringen har lagt frem en handlingsplan noe også tidligere regjeringer har gjort. Hvilke tiltak har virket, hvilke tiltak mangler? Dette er en meget viktig debatt, kanskje ikke selve debatten men hva kan politikken bidra med for å stanse utviklingen.

I en slik situasjon er det trist å registrere at Norges største parti, AP fraskriver seg alt ansvar med sin nye leder Jonas Gahr Støre. Strategien fra Jonas Gahr Støre og AP er tydeligvis å løpe fra sitt ansvar. Leder i justiskomiteen, Hadia Tajik, partisekretær Raymond Johansen og partileder Jonas Gahr Støre prøver febrilsk å legge alt ansvar på FrP, selvfølgelig for å unngå å ta den virkelige debatten. Hva har gått galt med «byggeprosjektet» til AP, og hvorfor føler mange seg tilsidesatt i det norske samfunnet?

Partileder Gahr Støre fornektet sågar at radikal Islam var et problem i Norge i 2009, i motsetning til sin partikollega Martin Kolberg som advarte mot radikal Islam.

«Historien er full av selvopptatte og mislykkede kunstnere som bruker politisk ekstremisme til å hevne seg på verden», sitat fra Nore og Hagen i VG 31 august. Og, «terror og ekstrem politisk vold har alltid appellert til en viss type unge spenningssøkende menn». Det er helt riktig, politisk ekstremisme har eksistert i all tid.

Så, hvorfor opplever Vesten radikalisering, hva kan, hvis mulig forklare at unge menn født og oppvokst i Vesten begår de mest bestialske overgrep mot kvinner og barn. At menn vokst opp i Vesten støtter halshugging, voldtekt, etnisk rensning og menneskesalg til slaveri? I følge den nye lederen i AP har altså ordskiftet i Norge et ansvar for dette og da særlig FrP. Dette er så useriøst og latterlig at jeg vet ikke hvorvidt jeg greier å forholde meg til partilederen Støre, eller var det Jonas, eller Gahr kanskje. Ja, for tåkefyrsten snakker med så mange tunger at det er jammen ikke lett å skjønne hvem han er til enhver tid.

Sjef for E-tjenesten siden 2010, med over 40 års erfaring fra forsvaret, Kjell Grandhagen bør man kanskje lytte til. Ikke i Ap, ikke Jonas, Raymond eller Tajik, de viser til ordskiftet i Norge.

Grandhagen sier i VG 30 august, på spørsmål om hvordan IS rekrutterer terrorister blant helt vanlig ungdom i Vesten, sitat: ISs imponerende evne til å bruke moderne kommunikasjonsmidler som unge mennesker benytter seg av, og har en formidabel medieorganisasjon». Videre, «de motiverer gjennom å beskrive elendigheten i områdene de opererer i, de appellerer til samvittigheten, «som troende muslim må du engasjere deg», sitat slutt.

Jeg vil legge til, mye av den propaganda som serveres fra denne formidable medieorganisasjonen hos IS, eller Hamas for den del, er at Vesten er årsaken til elendigheten. Jonas vil ha en dialog med disse, eller var det Gahr, litt vanskelig å oppfatte, uansett, jeg er mildt sagt uenig med lederen i AP, enten det er Jonas, Gahr eller Støre.

Kanskje bør vi starte på nytt? Konflikter har vi, har hatt mange av. Dette har ført til store flyktningestrømmer til Vesten. Mange av disse har fortsatt sterke bånd til opprinnelseslandet, også 2-3 generasjon. Norsk innvandrings og integreringspolitikk må evalueres, og det må skje uten at «meningspolitiet» og «rasismekortet» brukes for å skremme til taushet.

----

Teksten sto på trykk i Fremskritt 6. september 2014.
Publisert på Spikers Corner med Sandbergs tillatelse.

Kommentarer