Han har latt lyset skinne i våre hjerter

"For Gud, som sa: «Det bli lys i mørket», Han har også latt lyset skinne i våre hjerter, for at kunnskapen om Guds herlighet, som stråler i Kristi ansikt, skal lyse fram." (2 Kor 4,6 )

Det var stort da lyset fra evangeliet kom til landet vårt, men enda større er det at Gud har latt lyset skinne i våre hjerter.

Å, hvor mørkt det kan være i våre hjerter iblant. Mørkt av synd, av vantro, av tvil og mismot.

For mange blir det så mørkt at livet nesten ikke er til å holde ut. Tankene våre kan bli så vonde og vanskelige at mørket overmanner oss fullstendig. For noen blir det så mørkt at de rett og slett gir opp. Troen og håpet forsvinner og alt blir svart.

Det er da Jesus kommer med lyset, og Han lar det skinne inn i våre hjerter. Gjennom Ordet åpenbarer Jesus for oss at Han er vår venn og vår Frelser. Han åpenbarer Guds grenseløse nåde og kjærlghet for oss. Frykt ikke, for Jeg er med dere alle dager, sier Han.

Det er når vi lar dette lyset få skinne inn i våre hjerter at mennesket kommer til tro. Når evangeliet får slippe til med nåde, tilgivelse og fred, da kan vi legge av oss alt det som er mørkt og vondt og vanskelig. Gud fyller vårt indre mennesket med tro, håp og kjærlighet.

Evangeliet er et gledesbudskap som bringer fred, forsoning, lys og liv. - Har du tatt imot det?

Kanskje du skulle benytte denne andre søndagen i advent til å gjore nettopp det? La Jesus få skinne lys også inn i ditt hjerte.

"Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og tanker i Kristus Jesus." (Fil 4,7)

Kommentarer