Måtte ha bevæpnet politibeskyttelse mot muslimer i Hardanger

NRK

Den norsk-somaliske samfunnsdebattanten Amal Aden mottok alvorlige trusler og ble oppsøkt på hotellrommet da hun skulle holde foredrag om integrering i Hardanger.

– Det var tydelig at det var noen som ble provosert av å se meg der, sier Amal Aden til NRK.

Søndag ettermiddag kom hun til Norheimsund i Hardanger. Planen var å holde flere foredrag om likestilling, homofile minoriteter og integrering på de videregående skolene i Norheimsund og Øystese, i regi av Fritt Ord-prosjektet «Forfattere til skolen».

Men da publikum kom inn dørene for å overvære et tilleggsforedrag hun skulle holde på Kvam folkebibliotek mandag kveld, ble de møtt av væpnet politi.

– Det sto en politibil utenfor, og inne sto det to politifolk. En av dem var tungt væpnet. Det er første gang jeg har sett noe slikt i Norheimsund. Det var ganske absurd, sier Hans Edvard Olsen, en av dem som hadde møtt frem til foredraget.

Ifølge politiet hadde bevæpningen ikke noe å gjøre med truslene mot Aden. Lensmannskontoret har som resten av politi-Norge fått beskjed om å bære våpen på oppdrag som følge av trusselbildet.

– Det var veldig ubehagelig

Politiet var der for å garantere for foredragsholderens sikkerhet, etter at hun hadde mottatt en rekke trusler etter besøkene på de to skolene tidligere på dagen. Truslene skal ifølge Aden ha kommet fra det muslimske miljøet.

Les ,mer på NRK

Kommentarer