NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

tirsdag 23. desember 2014

The movie "Exodus: Gods and Kings" is speculative and unauthentic


Denne jula har vi fått en ny “bibelsk” episk film, Exodus: Gods and Kings, regissert av Ridley Scott. Med skuespiller Christian Bale som Moses. Filmen er OK helt til den brennende busken, hvor Gud åpenbarer seg for Moses. Deretter vises blasfemi.


Gud er portrettert som en kranglete, forstyrret, liten gutt. Gutten vises først foran den brennende busken og vises senere på forskjellige punkter i filmen. Moses sees i krangel med et sint og trassig barn, altså Gud. I filmen sier den uklare og hevngjerrige gutten at hans navn er “JEG ER”. Filmen er ingenting annet enn blasfemi.• Moses er alltid forvirret etter diskusjoner med Gud. Ingen klare instruksjoner.
• De fleste miraklene er som om de kunne være laget av naturlige ting.
• Gud er vist som en ukjærlig og smålig barnemorder.
• Farao er en fornuftig og sympatisk fyr.
• Moses og Gud er de urimelige og gale.

Christian Bale, som spiller rollen som Moses, fortalte journalister i Los Angeles at han har en utradisjonell visjon av den bibelske helten. “Jeg tror at mannen var sannsynligvis schizofren og var en av de mest barbariske individer som jeg noensinne har lest om i mitt liv,” sa skuespilleren om Moses. “Han er en veldig urolig og vinglete mann som kjempet sterkt med Gud, mot sitt kall.“

En merkelig endring i forhold til Bibelen, gjort for appellere til fans av Scotts actionfilmer, er skildringen av at Moses starter en utmattelseskrig mot Egypt, med rene terroraksjoner. Jødene blir lært opp i krig og angriper flere militære anlegg og forsyningslinjer. Dette opprøret er klart malplassert i filmen og helt ubibelsk. Helt fra begynnelsen av sa Gud til Moses hva han skulle gjøre og si, uten å krige på menneskelig vis.

Denne filmen kunne ikke vært lengre borte fra den bibelske sannheten. Ikke se denne dritten av en film, spar pengene dine til noe bedre.