NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

tirsdag 9. desember 2014

Tyskere i protesttog mot islamisering – HVER mandag

av Hanne Tolg
 

Det begynte med noen hundre en mandag i Dresden. Et initiativ satt i gang i oktober av en mann ved navn Lutz Bachmann. Men de ble raskt fler og i forrige uke kom 7.500. Her er ingen neo-nazi bannere å se, bare vanlige tyskere som er lei av islamiseringen av samfunnet.

Det var slike ukentlige demonstrasjoner som var starten på slutten for Berlinmuren for 25 år siden.


“Mobil-fakkeltog” i Dresden er fritt for såkalte høyreekstremister. “Wir sind das Volk” – “vi er folket” står det på parolen.

Protestantene sier de vil bevare Tysklands judeokristne vestlige arv og historie. Lutz Bachmann har ingen politisk bakgrunn. Protesttogene er i regi av Patriotic Europeans against the Islamisation of Europe ( Pegida). Se deres Facebookside her.

Pegida har vært inspirasjonskilde til lignende bevegelser rundt omkring i Tyskland som i Düsseldorf og München.

Demonstrasjoner mot muslimsk innvandring endte voldelig i Køln tidligere i år, men de var arrangerte av hooligans. Pegida insisterer på at de er en fredelig bevegelse. Venstreaktivistene lar allikevel ikke vente på seg og allerede i forrige uke ble Pegida møtt av motdemonstranter som ville blokkere toget. Dette vil sannsynligvis eskalere. I Kassel var det flere motdemonstranter enn demonstranter.

Lutz Bachmann har måttet innrømme at han har et rulleblad for innbrudd og narkotika-dealing. Han har insistert at han ikke er imot reelle politiske flyktninger, kun økonomiske flyktninger som utnytter det tyske systemet. Han sier han heller ikke har noen problemer med islam, men er bekymret for den tyske kulturen.

Lutz Bachmann og Tommy Robinson høres ut til å ha mye felles. EDL har også hele tiden insistert at de er en fredelig bevegelse. Voldeligheter har allikevel oppstått når venstreaktivistene dukker opp i tusenvis til “motdemonstrasjoner”. Det er rimelig å tro at det samme vil skje i Tyskland.

Disse ukentlige protestene kommer midt oppe i et kontroversielt og uoffisielt forslag fra partiet Kristen Sosial Union (CSU) som sa at innvandrere burde snakke tysk i sine hjem og ikke bare i det offentlige.

“De som ønsker å bo her permanent burde oppfordres til å snakke tysk i det offentlige og hjemme”, sto det i utkastet.

Etter en storm av kritikk forsøkte partileder Andreas Scheuer å begrense skaden ved å si at forslaget var ment å oppmuntre til tysk dagligtale, ikke som tvang eller plikt.

Tyskland er, foruten Sverige, det landet i Europa som mottar flest innvandrere. Kun Amerika er en mer populær destinasjon for “verdens folk på vandring”.