77-årig pensjonist kastet ut for å gi plass til flyktninger

Frieord

En 77 år gammel pensjonist i Vestby har nå fått beskjed fra kommunen at hun må flytte fra sin leilighet som hun har leid i over 18 år. Årsak? Den skal brukes for flyktninger. Inger Marie Lehmann (77) har nå fått beskjed om at hun må finne seg et nytt sted å bo. - Jeg tør nesten ikke å tenke på hvordan det skal bli, sier Lehmann til lokalavisen, Vestby Avis.

Men utkastelse er bare en ting norske pensjonister må regne med i det nye Norge. I Oslo har man nå fjernet matlevering på døren for blinde og kronisk syke med kols og hjertesvikt.

Seks bydeler i Oslo har informert mange av sine sine syke og pleietrengende innbyggere at de nå mister tilbudet  om matvarehandling hjem til sine bo og omsorgsboliger. Bydel Grünerløkka har allerede sendt ut brev der nesten 2/3-deler av tidligere brukere av tilbudet nå mister det.

Eskil Pedersen mente det var egoistisk av Norge å ikke ta sin del av ansvaret for flyktninger i Syria eller andre konfliktområder.

Marielle Leraand i Rødt mente antallet i stedet burde dobles til 2.000.

– Det kan ikke stå på pengene for å sikre organisering og tilrettelegging for dette, når regjeringen drysser ut milliarder i skattelette for å øke det private forbruket i Europas rikeste land, sa Leraand.

Les mer i Frieord

Kommentarer