Antikristelig verdi-konservatisme

Partiet Høyre er nå en pådriver for å holde åpne butikker på søndager.  Høyre kaller seg et verdi-konservativt parti.  Hvilke verdier er det de snakker om?  Kristne verdier betyr ikke noe for dem.  Høyre er nemlig i første rekke de velståendes parti – kapitalens parti – pengenes parti, materialismens parti.   Har noen spurt Erna Solberg & Co. hvordan hun/dem stiller seg til budet om å holde hviledagen hellig?  Det kunne være svært interessant å høre hennes svar på det.  Men her er vel Høyre helt likt på de venstreradikale partiene som heller ikke respekterer vår kristne tradisjon og Guds bud.  Kanskje budene er blitt altfor gammeldagse for Høyre?  De passer ikke lenger inn i tidens pengejag?

Både butikkeierne, de ansatte og folk flest (i følge undersøkelser) er helt i mot åpne butikker på søndager.  De har for lengst gitt uttrykk for dette,- og av mange grunner.  Varene blir dyrere, de ansatte får ikke sin tradisjonelle fridag, - alle dager blir like.  Alle dager blir arbeidsdager.  Der finnes ikke noe reelt behov blant folk flest for søndagsåpne butikker.

ALLE har massevis av muligheter til å handle på de øvrige ukedagene – som ALLTID før!

Så var det regjeringens ønske om åpne vinmonopoler på helligaftener, valgdager, etc.  Hva skal det i tilfelle tjene til?  Man gjør ikke samfunnet mer åpent og fritt ved søndagsåpne butikker og ditto åpnere vinmonopol!

Vår nye regjering – som flertallet nok hadde store forventninger til etter 8 rødgrønne år – er så langt blitt en stor skuffelse. Dette ser vi klart bl.a. av Høyre’s og FrP’s jevne og betydelige fall på meningsmålingene.  Jeg er redd for at ved neste Stortingsvalg får vi statsminister Støre – og om mulig en enda mer antikristelig regjering.  Valget står kort sagt mellom pest og kolera.

Nå er det på tide at folk begynner å legge mer merke til noen utmerkete småpartier og deres flotte program.  Jeg sikter til Kystpartiet og Moderatene.  Ut fra deres program fortjener de nå å få så stor oppslutning fra skuffete velgere at disse hittil små partiene etter hvert får bli så store at de blir en maktfaktor.  Det tror jeg alle ville tjene på og bli fornøyd med!

Buster

Kommentarer