NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

lørdag 17. januar 2015

Sverige: Från "humanitär stormakt" till misslyckad stat

av Ingrid Carlqvist och Lars Hedegaard
Les mer hos Gatestone Institute

Decemberöverenskommelsen kan rättvist beskrivas som en mjuk statskupp; den banar vägen för Sveriges undergång. Sex av de åtta partierna i riksdagen har helt enkelt bestämt sig för att exkludera det enda parti som motsätter sig massinvandring och försvarar svensk kultur, från den parlamentariska processen. Det nya systemet kan också beskrivas som en konsensusdiktatur.

Prislappen är möjligtvis 110 miljarder svenska kronor (närmaste 14 miljarder dollar) per år. Det är mycket pengar för ett land med tio miljoner invånare. Politikerna insisterar emellertid på att invandring från Tredje världen-länder är en ekonomisk välsignelse. Frågan diskuteras heller inte i medierna. Alla som vågar nämna att det kan finnas problem stämplas som "rasist", "fascist" eller främlingsfientlig".

Man kan tryggt förutspå att Sveriges gås blir plockad långt innan Decemberöverenskommelsen löper ut 2022. Landets dagar som fri och demokratisk välfärdsstat kommer att vara över. En befolkning på cirka åtta miljoner svenskar kan inte hysa och betala för kanske fyra miljoner sådana invandrare på åtta år. Det är som om USA skulle ta emot 150 miljoner.


Gatestone Institute