De dreper barn i Allahs navn. Hvor er demonstrasjonene mot det?

Nettavisen

This is the life I like :-) (Foto: Privat)
Vebjørn Selbekk skjønner ennå ikke hvorfor muslimer tar sånn på vei over noen tegninger.

- Kan du forstå de som mener at karikaturer av profeten er blasfemi?

-Ja, det kan jeg forstå, men hvis jeg var muslim, så hadde jeg vært mye mer bekymret for det omdømmet som skapes av mordere som dreper og lemlester i profetens navn. Vi hadde Charlie Hebdo, vi hadde København, men de er jo faktisk tallmessig mindre hendelser. Rett før Paris, ble en skole i Pakistan angrepet. Der drepte de 140 skolebarn i profetens og Allahs navn (les egen sak her).

Det skjer jo gang på gang. Er det noen som skader profetens ære, så må det være de som dreper i hans navn. Det er et eller annet med forholdet her, sier Vebjørn Selbekk.

Det er vinterferie og 45 år gamle Vebjørn Selbekk har tatt en kort sydenferie fra karikatur-striden. Neste uke stiller han igjen på debattmøte om Muhammed-tegninger. Sist uke ble et lignende møte i København, og en jødisk synagoge, angrepet med maskingevær.

Selv har Selbekk levd med dødstrusler og politibeskyttelse siden 2006.

Under noen korte feriedager i Spania tok Selbekk seg tid til å snakke om jøder, muslimer, Muhammed-tegninger, de som dreper i Allahs navn, karikaturstriden, skuffelsen over Jens Stoltenberg, sin arv etter nazityskland, sin flyktningmor og den mislykkede integreringspolitikken.

Møt Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk i Det store intervjuet.

Les mer i Nettavisen

Kommentarer