Mann tiltalt for å ha avbrutt svangerskap

Nettavisen

En mann (25) er tiltalt for å ha avbrutt svangerskapet til sin ekskjæreste mot hennes vilje, melder Adresseavisen. Mannen skal ha blandet abortmiddel i kvinnens drikke.

Det var fastlegen som slo alarm da den sørtrønderske kvinnen i 20-årene aborterte i mars i fjor. Hun var gravid i tolvte uke med mannens barn.

– Han har innrømmet det som skjedde og har forklart seg for politiet om det, sier statsadvokat Kaia Strandjord.

Ifølge statsadvokaten har mannen forklart at han kjøpte abortfremkallende midler på internett.

Nå risikerer 25-åringen lovens strengeste straff. Rettssaken starter i mars.

---------- Så langt Nettavisen ----------

Grunnen til at vi tar frem denne saken er ikke for å dra igang en ny abortdebatt, men fordi hele saken stiller spørsmålet om abort i et utrolig merkelig lys.

Det er altså fullt lovlig for en mor å ta livet av sitt eget barn, uavhengig av om barnets far er enig i dette eller ikke. Men om en far gjør det samme - for det er jo vitterlig hans barn også - da skal han straffes med lovens strengeste straff? Fremstår ikke dette som utrolig selvmotsigende og urettferdig?

Er abort kun et spørsmål om kvinnerett og kvinnekamp? I så fall må vi etterspørre hvor det blir av den såkalte likestillingen som det snakkes så høyt om? Gjelder likestillingen bare for kvinner?

Hvor blir det av mannens rettigheter? Og ikke minst: Hvor blir det av BARNETS rettigheter? For det er jo BARNET som er det virkelige offer oppi det hele. Hverken kvinnen eller mannen kan sies å ha noe å tape med alle de sosiale rettighetene og støtteordningene som finnes i dagens Norge.

Kan Staten virkelig være seg bekjent av å gi mødre rett til å drepe barna sine, og samtidig tillate seg å straffe fedre med lovens strengeste straff for den samme handlingen? Dette er ikke bare urettferdig og opprørende. Det er rett og slett direkte skandaløst og totalt forkastelig.

Staten burde faktisk ikke godtatt drap på barn i det hele tatt. Staten burde gått inn for å BESKYTTE de over 15.000 barna som hvert år med overlegg blir drept her i Norge. Det hører ikke hjemme en plass i et såkalt sivilisert land at staten gir godkjennelse til å ta livet av en liten norsk småby hvert eneste år. Ingen burde ha rett til å drepe barn. Hverken kvinner eller menn.

Spikeren

Kommentarer