Norge IDAG går frem igjen

Norge IDAG

Norge IDAG har vokst jevnt og trutt de siste årene, på tross av at trenden i avismarkedet går i motsatt retning. Og uten pressestøtte har Norge IDAG likevel hatt et stabilt og langsomt stigende opplag, år etter år.

A- Det er like ufattelig for oss hvert år, når vi vet hvor lite penger vi har til å delta i opplagskampen, å se at resultatene fortsatt kommer. Det er et eventyr, sier Bjarte Ystebø.

Han legger til at de tre andre kristne avisene alle mottar pressestøtte og i utgangspunktet er nesten umulig å konkurrere med.

- Når kollegene våre får dekket en tredjedel av sine kostnader av staten og vi får ingenting, skulle vi vel strengt tatt vært konkurs for lengst. Men hvert år skjer mirakelet, vi klarer å gå i balanse og ha opplagsvekst.

Ystebø sier at det kunne vært interessant å vite hva man kunne oppnådd av opplag dersom man hadde hatt penger til salgsarbeid.

- Vi skulle med rette hatt om lag fem millioner i pressestøtte hvert år. Dersom vi hadde brukt halvparten av dette på å skaffe nye abonnenter hadde opplaget vårt vært et helt annet. Vi bruker i praksis ikke penger på abonnementsalg. Likevel holder vi stand og vokser litt. Det er fantastisk.

For de andre kristne avisene er det tilbakegang for 2014. Størst opplagsfall har Vårt Land, som går tilbake 1052 eksemplarer. Dagen går tilbake med 610, mens Korsets Seier går tilbake med 133 eksemplarer.

Slik ser opplagstallene 2014 ut for de fire kristne avisene (endring fra 2013 i parantes):

Vårt Land
22 630 (-1 052)

Norge IDAG
11 322 (+120)

Dagen
9 742 (-610)

Korsets Seier
4 905 (-133)

Kommentarer