Vårt Lands Verdidebatt og ytringsansvar


Det skal godt gjøres å falle like dypt som Vårt Land's Verdidebatt. Under artikkelen "Skremsler betalte seg" av Erling Rimehaug står; "stemt på krapylet" fremført i kommentar 57 av Ben Økland.


Verdidebatt skal jo ellers være kjent for vise ytringsansvar ved å stenge tråder og slette serier med kommentarer, men ettersom artikkelen nå er fjernet helt fra hovedsiden uten en eneste link, må den søkes opp under profilen Rimehaug.


Kommentar 57;

"Det innebærer imidlertid ikke at de israelere som har stemt på krapylet, nødvendigvis er rasister. Heller ikke nødvendigvis alle de nordmenn som tiljubler galningen, for den saks skyld. Jeg tror bestemt at religiøst betinget, fundamentalistisk fanatisme gir en bedre forklaringsnøkkel for de hyppigst forekommende, norske symptombærernes vedkommende"

Lederen for den jødiske nasjon, statsmannen Netanyahu, som reiste uinvitert til Paris og gikk i tog med erkefienden Abbas som hyller persongalleriet mufti Hussayni og "martyren" Arafat og lar dagens mufti Hussain resitere jødemordhadith på Fatah's samling, - som stilte USA's president i forlegenhet på hjemmebane og har ledet Israel mot krefter som helst vil viske dem av kartet, omtales altså som krapylet, - bestemt form.

Hva skal en da med moderator? Hva sier Fritt Ord til degraderinger av mennesker, ikke til hunder, aper eller svin, men til krapyl?

Som en kuriositet nevnes at da undertegnede falt for fristelsen å omtale Lars Gule's meningsfeller som pudler, ble dette umiddelbart slettet, - etter at konservative kristne hadde blitt betegnet som "premoderne hissigste og tradisjonsstyrte muslimer" av Lars Gule selv med deres up votes. Noen skal visst ha frie hender, - andre ikke.

tetrade

Kommentarer