Hvem provoserer hvem?

Fikk med meg at NATOs Generalsekretær Jens Stoltenberg og Forsvarsminister Ine Marie Eriksen var på en lynvisitt i Bodø på onsdag.  Der Stoltenberg snakket om denne øvelsen Arctic Challenge Exercise, som avholdes i nordområdene, tett inntil grensa til Russland. Der var over 100 militære fly, ja t.o.m amerikanske B-52 bombefly som var i bruk under Vietnam-krigen, i aksjon. Det er vel liten tvil om at russerne føler dette som ren provokasjon, og dette er neppe med på å gjøre forholdene mellom våre to land noe særlig bedre.  At det skaper forbannelse og angst hos russerne, som dermed føler at de blir presset av NATO, det er helt forståelig!
 
Og hvem er det som har diktert senkingen av Europa? Ja, hvem var det som fikk i gang de første protestene i Kiev, som videre førte til krig mellom Russland og Ukraina? Jeg behøver ikke gjenta det flere ganger. Men en ting er ganske sikkert: Russerne begynner å bli veldig fascinert av Vest-Europas undergang! 

Vår dekadanse, vulgaritet og der vi har lagt oss flate for en fremmed kultur og ideoligi som ønsker vår død. Der Putin bare bruker oss som et skrekkens eksempel.
 
At vi er vasallene og de nyttige idiotene  for  USA, det hersker det ingen tvil om. Og da er det helt forståelig at Russland og Putin gjør det de kan for å berge unna den slaviske delen av Europa. Ja, vekk fra det vesteuropeiske samrøre og fallitt-boet,  før også Ukraina  går med i den islamske "spiral mot undergangen"! Da er det forståelig at russerne er våkne, og ikke minst får litt angst, når de ser at de vesteuropeiske land er i ferd med å legge seg inn under en primitiv og grusom ideologi, forkledd som religion, med opphav fra den arabiske ørken.  Der IS for tiden herjer og dreper som ville dyr.
 
I siste store krig viste det russiske folk hva de selv var villig til å betale - med blod - nettopp for å beholde sin nasjonale frihet. Noe som Vesten øyensynlig har glemt betydningen av, der de enda ikke har forstått sitt eget beste. Mens de provoserer vår gode nabo i øst.
 
Og en ting er sikkert: Russland kommer til å være der lenge etter at Vest-Europa er gått under!

NARVIK, 04.06.2015  AMUND GARFORS

Kommentarer