Polen, Litauen, Latvia, Tsjekkia og Slovakia vil kun ta imot kristne

Dagbladet

Slovakias statsminister om å ta imot båtflyktninger:
- Når alt kommer til alt, tilhører vi den kristne kulturen.
Myndighetene i Polen, Litauen, Latvia, Tsjekkia og Slovakia har alle avvist kvoter for å ta imot flyktninger som EU nå forsøker å fordele for å lette byrden for Italia og Hellas, som har tatt imot titusener av flyktninger hittil i år.

Uttalelser om hvor mange flyktninger de østeuropeiske landene er villige til å akseptere, ligger langt bak EUs forslag til fordeling av 40.000 flyktninger på de forskjellige EU-landene.

Om de østeuropeiske landene får sin vilje, vil de ikke bare begrense hvor mange flyktninger de er villige til å ta imot, men de vil også kreve at de som faktisk får komme, er kristne.

- Når alt kommer til alt, er vi et land som hører til den kristne kulturen, sier Margus Tsakhna, den konservative sosialministeren i Estland.

I Slovakia sier statsminister Robert Fico at kristne vil vekke mindre motforestillinger i lokalbefolkningen. Terrorister kunne prøve å blande seg med muslimske flyktninger, påstår han.

Slovakia er et av landene som tar imot færrest flyktninger. I fjor fikk 14 personer flyktningstatus av til sammen 331 asylsøkere.

Les mer i Dagbladet

Kommentarer