Dette er hva vi har i vente!

FriaTider

På den sociala nätverkssajten Facebook kokar vreden efter att invandrare som anlänt med buss till Österrike roat sig med att kasta avföring och misshandla européer vid den italienska gränsen, skriver polsk media.

En känd polsk resebloggare och författare, Kamil Bulonis, befann sig under lördagen på en buss mellan Österrike och Italien där flera invandrare från arabvärlden också befann sig. Han beskriver scenerna vid gränsen som fullskaligt kaos.

"Busspassagerare blev överfallna, flyktingarna slängde avföring på bussen, spottade på bussen, slog på fönsterrutor, försökte välta bussen. En italiensk äldre kvinnlig bilförare blev utdragen genom fönstret och pöbeln försökte köra iväg med bilen.

På en fransk turistbuss öppnade pöbeln bagageluckan drog ut allt bagage och stal allt som de ville ha. Det tog österrikiska polisen flera timmar att mota tillbaka pöbeln tillbaka till Italiens gräns", skriver Bulonis på Facebook sent på fredagskvällen.

Invandrarna flyr i panik från Danmark – riskerar tvingas jobba för att få bidrag om de inte smiter vidare till Sverige.

När runt 170 illegala invandrare ankom till danska Rödby från Tyskland igår blev det kaotiskt. Arbetsplikt för att få bidrag och mindre generösa förmåner kan bli följden om de registreras som asylsökare i Danmark istället för Sverige – och nu flyr de i panik från dansk polis.

Danska TV2:s reporter Lisbeth Davidsen uppger enligt tv-kanalen att flera av flyktingarna vill vidare till Sverige innan de lämnar fingeravtryck och registreras som asylsökare. I en video (i mitten av denna artikel) kan man se hur en stor grupp invandrare flyr i panik över järnvägsspåren i Rödby.

Les mer i FriaTider

Kommentarer