Fra PDK's partileder, Erik Selle - med kopi til UD

Kjære medlemmer og tillitsvalgte. 01.09.15.

Da nærmer vi oss innspurten i valgkampen. I dag er det to uker til mål, og for et fantastisk løp dere er i ferd med å gjennomføre. Jeg kjente stoltheten og gleden på alvor da følgende melding tikket inn lørdag kveld fra vår lokallagsleder i PDK Vågsøy, Lars Kjølen: ”Nå har jeg ikke lenger bare håp om at dette skal gå bra. Nå har jeg TRO på at vi skal komme inn med flere i kommunestyret.” Det er seiersmelodien vi liker, og som gjør hardt arbeid til en fest!!!!

Wow, lørdag var en fest i Oslo. Partiet De Kristne samlet et sted mellom 300-500 kurdere i folketog fra Oslo Sentralstasjon til Stortinget. Fredag formiddag var partilederen via Skype på direktesendt nyheter i Kurdistan, og lørdag var det kurdisk tv og radio som dekket begivenheten. En utsending fra Kurdistans regionalregjering var også tilstede på markeringen. Vi hadde 1000 ballonger med helium, flagg, appeller, musikk og dans. Det var en fest for frihet og fred, og det var sterkt å få være med å tenne håp og glede i hjertene på et folk som nå kjemper daglig mot den verste islamistiske ondskap som tenkes kan. Spesielt var det sterkt å høre appellen for kvinner og barn som nå daglig blir voldtatt, misbrukt og traumatisert. Da stemmen ikke holdt lenger, holdt vi rundt henne, og talen kunne fullføres.

En skam på norsk media som ikke dukket opp. Pressemelding var sendt, men ingen norske journalister eller redaktører valgte å dekke dette. Likevel oppnådde vi det vi ønsket: å nå inn til det kurdiske folks hjerte å vise dem at de ikke står alene. Brev til Utenriksministeren sendes i dag, og brevet følger vedlagt denne ukehilsen.

I Tønsberg Blad har PDK nå passert Arbeiderpartiet på valgomaten når over 6000 mennesker har gitt sine meninger. Systematisk blir disse tallene sett bort fra i pressen, og meningsmålinger som varierer i stor grad fra dag til dag poengteres. Folket synes å få opp PDK som sitt parti når de simpelthen svarer på hva de selv mener. Jeg tror ”ekspertene” og rikssynserne kan gå mot en overraskelse i dette valget.

Europa ser nå en migrasjonsbølge av helt nye proporsjoner. Vårens valgpopulistiske utspill fra Ap med gladelig omfavnelse fra KrF om syriske flyktninger, har blitt en merkelig forestilling. Millioner av mennesker er nå på vandring, menneskesmuglere tjener store penger, og vi vet lite om bakmennene/kvinnene.  Vi kan ikke la nasjonalstaten uten videre bryte sammen, vi kan særskilt ikke i disse tider, absorbere millioner av mennesker inn i Europa som vi ikke har kontroll på. Der er flere kontrolltiltak som kan implementeres: Vesten må for det første stanse alle finansiering og våpenstøtte til grupper i Syria. Deretter må vi spørre: hvorfor rømmer alle muslimene inn i Europa og ikke inn i den rike arabiske oljeverden? Hvilke krav fremmes for de arabiske landene i denne sak? At kristne rømmer fra islamistene, det skjønner alle, men det perspektivet er ikke fremme i debatten. Etableringen av et selvstendig Kurdistan som Norge danner tett allianse med, kan bli en trygg havn for mennesker slik det allerede er i dag. Dette vil også kunne trygge kurderne i Syria, som i Kobani, og dermed vinne militært med en helt annen styrke enn i dag. Vesten kan ikke bare hjelpe millioner av mennesker til Europa, fordi de nå vil dit. Vi må stanse trafikken av mennesker, og etablere hjelpe- og mottakssentre i Nord-Afrika og i nærområdet i Midtøsten.  12 millioner syrere kan ikke flytte til Nord-Europa.

Det er lokalvalg, og i dag vil jeg slå et slag for Nord-Norge som ligger mitt hjerte nær. Norge må ta diplomatiske initiativ for en demping av konfliktlinjen med Russland.  Krim kommer ikke til å bli gitt tilbake til Ukraina, og det er det realpolitisk virkelighet bak. Vesten har også dårlig politisk håndverk å slite med i internasjonale spørsmål. Men nå må vi se fremover, og tenke konstruktivt. Gjenoppbygging av et sterkt norsk forsvar, noe Russland vil respektere, og en utstrakt diplomatisk hånd, er veien å gå. Nordkalotten har en sterk mellommenneskelig akse på tvers av landegrensene og nasjoner. Det ønsker vi å ta vare på.

Husk bønnetimen fredag kl 18.00-19.00. Ora et labora.

Mvh
Erik Selle, Partileder

Kommentarer