Muslimsk Forbund i Sverige krever å innføre sharia

DN.se

Skilsmisser skal godkjennes av en imam, kommunale skoler skal undervise muslimske barn i morsmål og religion i separerte grupper (kjønnsegregert undervisning), gutter og jenter skal ikke få svømmeundervisning sammen:


De mycket kontroversiella kraven kommer från Sveriges muslimska förbund med cirka 70.000 medlemmar. I ett brev från förbundets ordförande till de politiska partierna kräver ordföranden Mahmoud Aldebe särlagstiftning för muslimer.

Folkpartiledaren Lars Leijonborg, som svarade redan på torsdagen, säger i ett uttalande att det är helt uteslutet att införa undantag för muslimer för att kvinnor ska kunna förtryckas med stöd i lagen:

- Muslimsk lag i Sverige när det gäller äktenskap och skilsmässa kommer folkpartiet aldrig att medverka till, säger Lars Leijonborg.

I brevet från Sveriges Muslimska Förbund hävdas att religionsfriheten inte tillämpas i "sin vida betydelse". Religionen sägs vara som livet självt och vissa islamiska yttringar hamnar därför utanför det som omfattas av religionsfriheten. Särlagstiftning behövs för att anpassa familjerätten till islam, skriver Aldebe.

Les mer HER

Kommentarer