Partileder Erik Selles hilsen etter valget

Partiet De Kristne (PDK)

Kjære medlemmer og tillitsvalgte.                                     15.09.15

Først og fremst vil jeg si tusen takk til alle dere som har jobbet som helter for PDK i denne valgkampen, stått på stands, delt ut brosjyrer, holdt appeller, deltatt i debatter, pratet med mennesker og en hel rekke andre gode tiltak. Engasjementet har vært stort, og innsatsen enorm. Vi har sammen gitt vårt ytterste for et engasjement og et parti vi tror på.

Nå har velgerne gitt sin stemme, og resultatet til Partiet De Kristne er representasjon i 3 kommuner: Vennesla, Karmøy og Bømlo. Jeg tror nok vi alle kjenner på at forventningene var et enda bedre resultat. Likevel har vi to kommuner flere enn ved valget i 2011. Vi mobiliserte i 69 kommuner og 19 fylker, lokallagsprogram er laget og formidlet, vi har scoret høyt på mange velgerbarometre og vi får kontinuerlig gode tilbakemeldinger på vårt program. Dere har alle grunn til å være stolte av, og fornøyd med, de siste to års hardt arbeid.

Hva nå? Nå løfter vi hodet og skal bruke de neste to årene til å se frem mot Stortingsvalget i 2017. Hvem skal gi Norge en ny politikk i forhold til Israel? Hvem skal gi Norge et sterkt forsvar igjen og en nødvendig beredskap? Hvem skal holde oppe tanken om at ekteskapet er mellom en mann og en kvinne, og at alle barn har rett til mor og far? Hvem skal gi de verdikonservative velgerne en garanti for en borgerlig plattform? Hva med såkornlagre, matjord og matvareberedskap? Jeg tror at disse sakene ikke blir mindre relevante i de neste to årene, og jeg ser ingen andre som vil kjempe for disse sakene slik som PDK.

Nå skal vi ta en liten hvil, evaluere og legge en plan for neste mål. Vi har hatt to mål siden valget i 2013, og det har vært valgene i 2015 og 2017. Nå har vi det ene bak oss, med flere kommuner enn vi begynte med.

I natt tok jeg en ringerunde til en del tillitsvalgte og lokallagsledere. Optimismen som har bygget seg opp gjennom valgkampen var fremdeles levende, selv om innløsningen ikke var som forventningen. Likevel har vi kommet lengre enn der vi var. Fylkeslaget i Møre og Romsdal kjørte allerede i natt den første strategianalysen for vegen mot 2017.

Vi skal fullføre løpet, de verdikonservative må ha et alternativ i 2017, og vi skal være der.

 Gratulerer til Josef Nilsen, Karmøy, Magne Kristensen, Vennesla og Lars Kåre Katla på Bømlo. Lars Kåre fikk gjenvalg, og vi er stolte av den jobben du har gjort de siste 4 årene. Nå skal vi gjøre en god jobb i to nye kommuner, vi skal evaluere valgkampen og så skal vi sette kursen mot 2017.

Ora et labora

Mvh
Erik Selle
Partileder

Kommentarer