Lær mer om Nato / Russland og konflikten i Syria

Nato krever nå stans i den russiske offensiven mot opprørsgrupper i Syria og de kritiserer Russland for å støtte Assad regimet. Jeg er heller ikke noen tilhenger av Assad, men vesten ser ikke ut til å ha lært noen ting av tabbene som de gjorde ved å fjerne Saddam i Irak, Mubarak i Egypt og Gadaffi i Libya. Hvem vil vesten satse på i Syria hvis/når Assad fjernes? Tror de virkelig at de kan skape demokrati i muslimske land? Det er så dødfødt som det går an å bli. Muslimsk styresett krever faktisk en diktator.

Vesten har skapt fullstendig kaos nede i Midt Østen med sitt idiotiske forsøk på å tvinge demokrati nedover hodene på folk som faktisk ikke er interessert i hverken frihet eller demokrati. Slike ting går rett og slett imot deres egen islamske tro.

Problemet er bare at ugudelige vestlige politikere, akademikere og organisasjoner ikke vil å erkjenne og ta inn over seg dette problemet fordi de fortsatt tror på "det gode i mennesket". De forstår med andre ord ikke hvilke krefter vi her har med å gjøre. Religiøs tro er nemlig ikke noe som kan tilpasses gjennom kompromiser og politiske forhandlinger. Religiøs tro handler om å være fullt overbevist om en måte å leve på som ikke kan fravikes, selv om det skulle koste enselv eller andre livet.

Her skal dere få to videoforedrag som omhandler de virkelige problemene man står overfor i denne delen av verden. De som ønsker å forstå mer av konflikten i Midt Østen bør absolutt sette seg ned og se disse to videoene.

Det første foredraget er av Dr. Mordechai Kedar som er en israelsk forsker på arabisk litteratur og foreleser ved Bar-Ilan-universitetet. Han har en doktorgrad fra Bar-Ilan-universitetet. Kedar er ekspert på den arabiske befolkningen.


Det andre foredraget er fra vårt eget Oslo Symposium 2013 og holdes av Professor Moshce Sharon, som er født i Haifa i 1937, utdannet ved Hebrew University og University of London, har forsket i Oxford, Paris og Dublin. Han begynte som lærer ved Det hebraiske universitetet i Jerusalem i 1965 og fikk sin doktorgrad i islamsk historie fra den institusjonen i 1971. Han har lært islamsk historie og sivilisasjon med spesiell vekt på den sjia.


Spikeren

Kommentarer