Trump: Verden ville vært bedre med Saddam og Gaddafi

Den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump tror verden ville vært et tryggere sted hvis Vesten ikke hadde styrtet Saddam Hussein og Muammar Gaddafi. Da hadde ikke den islamske stat, IS, vært i stand til å vokse til sin nåværende styrke, hevder han.

Det er i et intervju med CNN at eiendomsmegler og milliardæren Donald Trump mener at situasjonen i Midtøsten ville være mye bedre hvis de sekulære regimene i Irak og Libya ikke hadde blitt styrtet.

- Jeg er hundre prosent sikker på at verden ville vært bedre dersom Saddam Hussein og Muammar Gaddafi hadde sittet med makten i dag, sier Trump til CNN ifølge RT.

Han fortsetter:

- "Se på Irak. Tidligere var det ingen terrorister der. Hussein sørget for å drepe dem umiddelbart. Nå ser Irak ut som terroristenes Harvard. Jeg sier ikke at Saddam var en fin kar - han var forferdelig. Men det har blitt mye verre nå. I Libya er det ingen som forstår hva som skjer. Det finnes ærlig talt ikke lenger noe Irak eller Libya. Landene er oppløst og ingen har kontroll."

Situasjonen i Irak har vært svært ustabil siden Saddam Hussein ble avsatt og henrettet. I 2014 eskalerte situasjonen ytterligere i forbindelse med de muslimske grupperingene som okkuperte store deler av Irak og Syria.

I Libya hersker det nesten total anarki etter den NATO-ledede bombingen av landet i 2011. Dette førte til at Gaddafi ble brutalt drept på grunn av at Vesten støttet de såkalte opprørerne. Norge og Sverige deltok også i dette initiativet.

Trump har tidligere sagt at han ønsker Russlands luftkampanjer i Syria velkommen.

- Putin bomber IS i filler. Han ødelegge IS, fordi han ikke vil at IS skal ta seg til Russland, sa den republikanske presidentkandidaten.

Les mer på RT

Kommentarer