NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

søndag 22. november 2015

Intervju med Hege Storhaug på Visjon Norge

Visjon Norge fikk tirsdag 17. november besøk av en av Norges mest kjente samfunnsdebattanter, Hege Storhaug (53). Hun er spesielt kjent for sin sterke islam-kritikk, men også for sin kritikk av tvangsekteskap, lemlestelser og vår innvandringspolitikk.

Nylig ga hun ut sin viktigste bok så langt, «Islam - den 11. landeplage». Dermed plasserer hun sin samfunnskritikk inn i en historisk kontekst, med en vri på Arnulf Øverlands foredrag «Kristendommen - den tiende landeplage». I boken tar Storhaug et radikalt oppgjør med det som er blitt Norges og Europas viktigste religion. Hun frykter at om noen tiår kan Europa ha 100 millioner muslimer. Bare i høst har man fått en dramatisk stor folkevandring til Europa, av muslimer i milliontall fra muslimske land i Midtøsten, Afrika og Asia. Presset fra en religion som blant annet selv er i kamp mot kvinner, jøder og homofile øker faretruende sterkt.

– Det er meget betenkelig at det muslimske presset øker samtidig med at det politiske lederskap tier og til og med lyver om islamds motstand mot vår kultur og vår frihet og vårt demokrati, hevder Storhaug. Allerede i 1992 skrev hun som den første her i landet, om tvangsekteskap. Blant annet har hun hevdet at svært mange flyktninger fra Syria er IS-sympatisører. Selv har hun tilbragt to år i Pakistan, er informasjonsleder i Human Rights Service og en mye brukt foredragsholder.

– Om vi ikke i mye sterkere grad står opp mot ytterliggående islam, kan vi om noen tiår bli dominert av islamisme, er blant Storhaugs påstander.

Hallgrim Berg har foreslått at utdrag fra boken «Islam - den 11. landeplage» leses opp i NRK. Storhaug er mest kjent som journalist i rikspressen, som forfatter og som en markant og uredd aktør i samfunnsdebatten. Mindre kjent er det nok at hun var en meget dyktig volleyballspiller, og med sitt lag Hisøy IL ble norgesmester for juniorer. Hun har utdannelse fra Idrettshøyskolen med hovedoppgave om spiseforstyrrelser. I yngre år var hun selv plaget med spiseforstyrrelse.

 
 
Spikeren