Truer med fem års fengsel og bot til alle som feirer jul

Hassanal Bolkiah Foto: Carlo Allegri / Reuters
Sharia-lovgiving er veien å gå, mener Bruneis styrtrike hersker, sultan Hassanal Bolkiah. Nå innfører han forbud mot synlig julefeiring. 

Det er ikke ønsket om mer penger som ligger bak sultanens beslutning, for penger har han nok av. Hassanal Bolkiah er en av verdens rikeste menn og styrer over oljerike Brunei på Borneo-øya.

Den mektige sultanen kunngjorde i fjor at han ønsker å innføre sharialovgivning i Brunei, med steining og avkutting av kroppsdeler som straffemetoder.

Sharialovgivning er ennå ikke på plass, men folk som bryter forbudet mot å feire jul skal heretter straffes med fem års fengsel og bøter på 175.000 kroner (20.000 dollar), selv hvis de bare har på seg «hodeplagg eller klær som ligner på julenissen».

– Alle festligheter knyttet til jul- og nyttårsfeiring strider mot islamsk kultur og kan skade troen til det muslimske fellesskap, slo Mohamed Khayrow i departementet for religiøse spørsmål fast tidligere i uka.

– Bruk av religiøse symboler som kors, stearinlys, juletrær, julesanger og å sende julehilsener, er imot islamsk tro, heter det i en preken som en gruppe lokale imamer har publisert i landets lokale medier.

(NTB)

Kommentarer