NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

fredag 22. januar 2016

EU forsvarer merking av israelske bosetterprodukter

Foto: Baz Ratner / Reuters / NTB scanpix
En arbeider setter klistremerker på vinflasker som pakkes for eksport ved Shiloh Wineries, som ligger i en ulovlig bosetning nord for den palestinske byen Ramallah på den okkuperte Vestbredden. Israel har reagert kraftig på EUs retningslinjer som krever at produkter fra de ulovlige bosetningene merkes.

EU gjentar kravet om merking av varer produsert i Israels bosetninger på den okkuperte Vestbredden, men understreker motstand av enhver boikott.

Retningslinjene ble presentert i november i fjor og har utløst kraftige reaksjoner i Israel, som anklager EU for diskriminering.

EUs utenriksministre diskuterte mandag kravet om tydelig merking av israelske varer produsert i de ulovlige bosetningene på den palestinske Vestbredden.

Retningslinjene er til for å forkamre

EU-lovgivningen og utgjør ingen endring i unionens mangeårige motstand til Israels bosetninger, heter det.

Ingen avtaler med Israel kan gjelde for områdene som ble okkupert etter 1967, og varer herfra kan derfor ikke merkes som «Produsert i Israel», påpeker utenriksministrene i Brussel.

– Det er et godt og felles grunnlag for vår felles posisjon og vårt engasjement i regionen, sa EUs utenrikssjef Federica Mogherini etter møtet.

I en uttalelse uttrykker EU dyp uro for volden som vedvarer i Israel og Palestina, og begge parter holdes ansvarlig for sine handlinger. (©NTB)

Vi på Spikers Corner viser til følgende artikkel:

Israel - et offer for internasjonal juridisk demens, forskjellsbehandling eller dissonans? 

 

Spikeren