Norske medier tier om terror

Mohammed Rehman og Sana Ahmed Khan
Mohammed Rehman og Sana Ahmed Khan ønsket å drepe uskyldige mennesker i London ved å sprenge bomber på enten et kjøpesenter eller t-banen.

Begge to var godt integrerte og hadde vokst opp og gått på skole i England.

Et muslimsk ektepar er funnet skyldige av retten i London for å ha planlagt å sprenge et kjøpesenter fullt av mennesker midt i sentrum av byen. Mohammed Rehman (25) og hans kone Sana Ahmed Khan (24) ble arrestert med over 10 kilo eksplosiver og kjemikalier i sitt hjem. Nyheten om jihadist-ekteparet i England kommer bare en måned etter at et annet muslimsk ektepar drepte 14 mennesker under et terrorangrep i San Bernadino i USA.

Norske medier er som vanlig fraværende i dekningen av saken.

Et jihadist-ektepar fra London ble denne uken funnet skyldige av retten for å ha planlagt å et «IS-inspirert» terrorangrep i London, ikke langt fra dronningens residens.

Til tross for at saken har vakt oppsikt i England og viser en urovekkende utvikling, hvor muslimske ektepar i større grad ønsker å utøve terroraksjoner sammen, så har norske medier valgt den stille linjen i denne saken.

Aftenposten har skrevet en mindre sak, hentet fra NTB. Den var uten bilder eller noe inngående informasjon. Dagbladet, VG, NRK og TV2, glimrer helt med sitt fravær.

Med tanke på at mer enn en halv million nordmenn reiser til Storbritannia hvert år, blant annet for å shoppe på det aktuelle kjøpesenteret, så skulle man tro det ville være av interesse for norske medier å videreformidle hva som foregår der.

Les mer på Frieord.no

Kommentarer